• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Предстои ми ремонт на банята (след едва 3 години експлоатация) - плочките на пода след първоначален етап на чукане на кухо, сега хлопат и съвсем скоро може би ще почнат да се отлепят. До колкото ми обясниха проблемът идва от това, че майсторът е правил наклона на банята с flex лепило и във времето при слягане и натиск от ходене по плочките те почват да хлопат и да се отлепят.

Въпросът ми е свързан с факта, че стените на банята са направени от гипсокартон и плочките са залепени на тях. Подовите плочки са подпъхнати под първия ред стенни плочки и за да се изкърти целия под и да се положи нов реално трябва да се премахне поне първия ред плочки от стените. Искам да попитам възможно ли е това да се направи или такъв тип стени не позволяват премахване на плочките без последици. Не ми се иска да сменя и плочките на стените, които са здрави, но в момента съм пред дилема какво да правя с ремонта и има и подходящо решение за проблем като този без цялостен ремонт на банята?

Друго, което си мисля, е ако не е възможно, може ли да се изреже картона по фугата на първия ред плочки (заедно с плочките), и да се постави нов картон само на този ред като се прикачи към профилите и да се наредят на плочките на него.
Стоян Славев - специалист
Флексовото лепило няма нищо общо с отлепянето,факторите са много.Сваляте пурвия ред плочки,лепите пода,и възстановявате гипскартона и плочките на стената.Не е от най скъпите ремонти,но пак си е прах и разсправия.
Свалянето на първия ред стенни плочки чрез изрязване на картона с плочките ли би било най-добре или според вас е по-добре да се пробват да се изкрътят от картона и да се смени картона след това. Опитвам се да го планирам максимално добре, така че да се не се повредят и плочките нагоре от самото сваляне на първия ред и да се прави цялата баня наново :(
Стоян Славев - специалист
Supercoooooool написа:
Свалянето на първия ред стенни плочки чрез изрязване на картона с плочките ли би било най-добре или според вас е по-добре да се пробват да се изкрътят от картона и да се смени картона след това. Опитвам се да го планирам максимално добре, така че да се не се повредят и плочките нагоре от самото сваляне на първия ред и да се прави цялата баня наново :(
Само пода ли искате да смените?
Да, проблемът е само там, надявам се да мога да направя ремонт само на пода. Стенните плочки са ок, не хлопат и няма напуквания по фугата. Докато подовите хлопат и фугата след първоначално напукване сега вече е отделена тотално и с прахосмукачката направо я премахнах.
marian1 - майстор
ами щом така хлопат подовите, пробвай с чук и секач, без да бараш първия ред - нали искаш да го спасиш, чак ако не стане тогава захващай първия ред.... нооооо ако стенните са залепени добре - ще има поражения по картона....
chapara - майстор
Може да налепиш пода без сваляне на първия стенен ред :wink:
Как може да се направи само пода ако подът е подпъхнат под първия ред плочки? Нямам идея защо е решено да се направи така първоначално, но в такава ситуация съм в момента.
muhala - майстор
Supercoooooool написа:
Как може да се направи само пода ако подът е подпъхнат под първия ред плочки? Нямам идея защо е решено да се направи така първоначално, но в такава ситуация съм в момента.
Така се прави. Първия ред плочки по стените се лепят последни.
chapara - майстор
muhala написа:
[
Така се прави. Първия ред плочки по стените се лепят последни.
Да , ама не е задължително, имам поне 50тина бани правени като пода се лепи последен, просто трябва много точно мерене. Като гледаш не може да познаеш кое в/у кое е стъпило. А към колегата. Вадиш всички хлопащи плочи като орязваш с шлайф на един сантиметър от стените подовите. Подравняваш с лепило засека и лепиш :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

muhala, опитай веднъж и ще видиш колко тръд се пести, а и време :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на баня със стени от гипсокартон" | Включи се в дискусията: