• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
  maxuel82 - специалист
Захванах се с ремонта на "мокрото помещение" изкъртих почти всичко старо като оставих само една отлята мифка , пуснах водопровод, извадих стария чугунен сифон и сложих нов ,измазах стените идеално право с вароциментова мазилка на Баумит MPI 25 и така дойде ред и на замазката . Тъй като мокрото помещение временно ще се ползва и за баня докато ремонтирам основната баня ,няма да е лошо да се дадат наклони към сифона ,но тук запецнах и ми трябва малко акъл за да продължа правилно

Прикачен файл

помещение.jpg
Това са размерите на помешението на което трябва да се прави замазка.
помещение.jpg (43.75 KиБ) Видяна 2476 пъти

Прикачен файл

SNV83930.JPG
SNV83930.JPG (110.08 KиБ) Видяна 2476 пъти

Прикачен файл

SNV83929.JPG

Прикачен файл

SNV83932.JPG Новия сифон

Прикачен файл

1.JPG Тук беше стария сифон .
maxuel82 - специалист
А ето така изглежда помещението погледнато от вратата - идеята ми е - там където е пералнята замазката и съответно плочките да са равни т.е. да няма наклон ? За да олекотя и изолирам дали ще е добре да положа 2см фибран и върху него да направя замазката. Ако не се справя с наклоните правя я равна и дано водата да си намери сифона :lol:

Прикачен файл

2.JPG
jekasus - майстор
А къде ще е точно пералнята?
Плочките как ще се редят - право или на диагонал?
maxuel82 - специалист
На първата скица съм я нарисувал къде ще е , но ето пак :arrow: по красиво е ако плочките са наредени диагонално ,но все пак зависи дали е приемливо в моя случай !! Иначе смятам ако е възможно да ги редя по диагонал :?

Прикачен файл

2.JPG
4799inpl64 - специалист
maxuel82 написа:
На първата скица съм я нарисувал къде ще е , но ето пак :arrow: по красиво е ако плочките са наредени диагонално ,но все пак зависи дали е приемливо в моя случай !! Иначе смятам ако е възможно да ги редя по диагонал :?
Редиш както искаш -само фирата е повече.Почваш от сифона и затова е по добре сифона да е по в средата.Ако е много дебело може и фибран_лепни го с теракол
jekasus - майстор
4799inpl64 написа:
само фирата е повече.
Затова трябва сифона да е наместен спрямо размерите на плочките и периметъра на помещението, а не просто намушкан в тръбата. Тогава и фирата е малка.
Прикачен файл:
IMG_1405.JPG
Прикачен файл:
IMG_1407.JPG
Правоъголно редене изглежда добре само в правоъгълни помещения :-D
Като гледам сифона, нямаш място за фибран и дебела замазка.
Моята пералня стои на постамент, висок около 50 см и не се гъзя, когато я зареждам. :-D
maxuel82 - специалист
Замазката ще е около 4см при сифона и 5 по краищата .понеже помещението не е голямо мисля да ползвам готовата замазка на Бумит Солидо 225 . плочките ще редя диагонално ,защото на едната стена нямам прав ъгъл . Понеже ф50 тръбата е вкопана в бетона преместването на сифона предполагаше много къртене и затова сифона ще си е там където си е бил винаги :) . Замазката трябва да е с наклони към сифона - това е ясно ,но как да си пусна "майките" -това не ми е ясно :? не мога да го осмисля :? Ето така би трябвало да е според мен ,но пуснати по този начин "майките" как ще водя мастара :?

Прикачен файл

SNV83934.JPG
SNV83934.JPG (97.24 KиБ) Видяна 2326 пъти
jekasus - майстор
Зелените майки на нивел/водоравно/, червените по нивата на основните и зелените майки.
Първо правиш плоскост 1, после 2 и другите две плоскости ги правиш едновременно.

Прикачен файл

IMG_1275.JPG

Прикачен файл

SNV83934.JPG
SNV83934.JPG (100.62 KиБ) Видяна 2310 пъти
PIP - майстор
Положи смес около сифона и след това до всички стени изкарай на едно ниво (по-високо) десетина см кант и си готов с майките. Не го мисли толкова, екстра ти е пода и сифона. Изглежда аз съм единствения, който не понася плочки по диагонал.
jekasus - майстор
PIP написа:
Положи смес около сифона и след това до всички стени изкарай на едно ниво (по-високо) десетина см кант и си готов с майките.
Основната грешка на замазкаджиите в новото строителство.
При такова изпълнение плочките към вратата ще дойдат на пълнеж около 2 см.
PIP написа:
Изглежда аз съм единствения, който не понася плочки по диагонал.
Описал съм горе, "клин" покрай стени е много по-грозен...
  • 1
  • 2

Тема "Как да направя правилно замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: