Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Иванвас - специалист
Здравейте,
Много ми хареса този под от снимката. Моля ако някой може да каже какъв е този под,как се прави, имали си наименование, изобщо ще съм благодарен на всякаква информация.
Благодаря.
Въпросът не е съвсем за този раздел понеже това не е плочки , но пускам тук защото е доста посещаван раздел и се надявам някой от професионалистите да е запознат...
Изображение
Изображениеimage sharing sites
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Предвид откъде е снимката, само да кажа, че подът е много, много скъп :-D Добър вкус имаш
Иванвас - специалист
n_a написа:
Предвид откъде е снимката, само да кажа, че подът е много, много скъп Добър вкус имаш
Много е як, нали? Като го видях и ми останаха очите в него. И понеже в момента правя ремонт на коридора в къщи, се зачудих дали не мога да се сдобия с такава прелест :?
jekasus написа:
Гранит е .
Аз си мислех, че е нещо от сорта на някаква декоративна замазка запечатана отгоре с някакъв лак.
Нещо повече като инфо можете ли да кажете? Технология ? Материали?.....
Градски ти някога правел ли си такъв под?
jekasus - майстор
Не съм правил, но съм виждал по хотелите.
В Интера на Златни полираха мрамора в фоайето, стана като огледало..
Затова цялата технология, работа е хич не е евтина...
Иванвас написа:
на някаква декоративна замазка запечатана отгоре с някакъв лак.
В подови настилки сравнение камък - плочки е като да сравниш паркет с ламинат - едното е по-скъпо и се цикли, другото е по-евтино и само се подменя.
Да допълня - на снимката фугите между плочите няма как да се виждат....
Иванвас - специалист
jekasus написа:
Да допълня - на снимката фугите между плочите няма как да се виждат....
Точно понеже не виждам фуги и не си личи да е на правоъгълници, а и няма повтарящи се мотиви, реших,че правена на ръка, както декоративните мазилки. Знаете ли някой, който може да направи такъв под? Или поне подскажете вариант за направа на подобно изглеждащ под.
nikolov333 - майстор
Мисля, че е направено с епоксиден под >>цък<<.
Прикачен файл:
епоксиден под.jpg
Ето и един като мрамор.. http://www.bulchem.com/category/dekorat ... eni_ot_osb
resistbody - майстор
И аз съм за епоксиден под, той е без фуги... издържлив и т.н.
Колко квадрата ти трябват? Аз имам около 400-500 квадрата епоксиден, в 3 разновидности, не са декоративни а идустриални. Пичовете дето ми ги правиха могат и декоративни, уж де не съм ги пробвал. За под 50 квадрата не вярвам да се съгласят или цената ще е друга ;) Масово вървят около 50лв за квадрат и нагоре, ако имаш голяма площ ми пиши на лично да те свържа.
lov - майстор
Това от снимката не може да се разбере какво е но вероятно е естествен камък като се Подразбира от това което е окачено на стените.. Виждал съм подобно подове направени от естествен камък и то много стари. Дори съм се чудил как и с какво са разполагали като инструменти че така да напаснат фугата че почти да не си личи. Разгледай снимки на някоя стара катедрала примерно.
А иначе търсих клипчета в тубата за шлайфани бетони и попадах на подобни как се правят. То ръсеха с разни оцветители мазаха с киселини и не знам с още какво си и на края го шлайфаха. Получи се нещо подобно като шарка но това но в други разцветки.

Тема "Някой знаели какъв е този под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: