Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliana - специалист
понеже не мога да сложа полуботуш , защото отвора за обратнатавода не ми се пада точно между отворите за батерията, дали мога да сложа нещо такова

Прикачен файл

983_120.jpg
983_120.jpg (136.08 KиБ) Видяна 5684 пъти
generala_1 - напреднал
виждал сам дасе продават гъвкажи връски които са с метален цвят-мислля4е инкс и стоят доста добре
Spokoiniq - майстор
Грешно зададен върос :lol: :lol: Белите хора слагат сифони, а гъвкавите връзки за 3 лева са за обществени тоалетни, за да не се крадат :lol:
generala_1 - напреднал
аз немисля 4е това прили4а на общестжена тоалетна

Прикачен файл

1b119641782984349_2.jpg
1b119641782984349_2.jpg (20.83 KиБ) Видяна 5587 пъти
SHL - специалист
generala_1 написа:
аз немисля 4е това прили4а на общестжена тоалетна
Тоалетната е перфектна, поне от ъгъла и отдалеченоста на снимане. Наличието на гъвкава връзка в такава тоалетна, обаче говори за слаба работа на водопроводчика, който не е предвидил височината на изходната тръба на мивката или за некординирани действия, между водопроводчик и фаянсаджия.

Гъвкавите връзки не са наложен стандарт в монтажа на мивките. Обикновенно се използват, там където има шкаф-мивки и там, където не може да се сложи сифон, поради разминаване на работата на майстора с нормалните за това стандарти. Стандарт за оставяне на дупка за сифона на мивката е 0,55м от готов под. В случая който е представен с тази баня е видно, че плочките са с размери около 30-35см височина. Това може да се сравни и от височината на моноблока, която е 0,70м. При внимателно вглеждане се вижда, че от долната плочка са отнети около 5см, което е и нормална практика. Като виждаме, къде е оставен сифона и приемем за рамер на плочката 35см, спокойно можем да сметнем, че отстоянието на отвора от пода е не повече от 38см в най-добрия случай. При това отстояние, няма да намерите сифон в магазините, който да стане за тази връзка. Жалко е че този проблем е много често срещан в практиката.

За сравнение ще подам адрес в нета, където има височина на моноблок: http://www.kolo.click.bg/rysunki/cerami ... /23200.pdf

За да не пускам повече линкове ще обясня, че за справка, като напишете "мивка" или "моноблок" в Гугъл излизат сайтове на фирми продаващи санитария и в тях ще намерите пълната техническа информация за необходимите височини на отвора на канала за мивка. Те варират от 0,53м до 0,58м. Та искам да кажа, че ако височината е съобразена със стандартите, няма да е необходимо да се чудите после, как да напаснете сифона и да се чудите, защо не се получава както трябва. Извода естествено е, че незнанието и неразбирането на работата, която работиш не води до нищо добро, освен до проблеми и пак проблеми.Това е !
iliana - специалист
съгласна съм напълно с SHL
ама майсторите идват и си отиват, а после главоблъсканицата остава за мен
ако мога да си го направя сама и занма всичко по въпроса, просто няма да викам майстор
и пак не ми стана ясно :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Значи... въпросът ти е леко мъгляво зададен.
Полуботушът е измислен именно за да скрие криво вързаните сифони. Това което си показала на снимката иска точно позиционирани ВиК изводи.
Щом ти е криво и искаш да не се вижда си слагаш меката връзка и я криеш зад ботуша.
iliana - специалист
е как ще сложа ботуш или полуботуш като те са точно позиционирани също в средата на мивката
или трябва мивката да ми е крива спрямо смесителя който е стенен
единствено гъвкава връзка става
ще потърся цвят инокс да не е толкова грозно
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
iliana написа:
е как ще сложа ботуш или полуботуш като те са точно позиционирани също в средата на мивката
или трябва мивката да ми е крива спрямо смесителя който е стенен
единствено гъвкава връзка става
ще потърся цвят инокс да не е толкова грозно
КУХИНАТА НА БОТУША ПОЕМА КРИВИНИТЕ!
ВИЖДАЛА ЛИ СИ БОТУШ?
iliana - специалист
да виждала съм и затова предпочитам полуботуш, защото скрива напълно всичко
то зависи и колко са големи кривините :lol:

Тема "Вместо гъвкава връзка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: