Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
root666 - специалист
Здравейте колеги, в банята нямаше тоалетна и сложихме разклонение към вертикалната тръба ф110, но извода за тоалетна дойде на 20 см от замазката, това прекалено високо ли е и какви проблеми може да доведе?
vladilen - специалист
<185-190mm :-D
след плочките ще заспи :)
lov - майстор
Тези 20 санта до центъра на тръбата ли са или до нейния край. Защото ако е от пода до ръба на тръбата е много много високо. При готов под трябва да е 11-14 см. Е може и да е по ниско но да има разстояние връзката да направи чупката.
Pepper - помощник
Привет, много е стара темата, но проблемът ми е същия. Как се получиха нещата при вас? Проблем ли е толкова високо свързване на тоалетната чиния?
chapara - майстор
вт ное 12, 2024 7:04 pmPepper написа:
Привет, много е стара темата, но проблемът ми е същия. Как се получиха нещата при вас? Проблем ли е толкова високо свързване на тоалетната чиния?
Голям!
ivanovbg - майстор
Няма проблем. Като гледам ще има замазка, после плочки... Дет се вика едни 5-6 санта нагоре ще се качи тоалетната. Ще е проблем само ако е с долно оттичане :-D

Като купуваш тоалетната премери колко е от центъра до пода в магазина. Поне със сантим да е по висока и няма да имаш никакъв проблем.
П.П. Сега премерих на моята тоалетна на втория етаж. От центъра на изхода на тоалетната до плочките е точно 20см.
Pepper - помощник
вт ное 12, 2024 10:10 pmchapara написа:
вт ное 12, 2024 7:04 pmPepper написа:
Голям!
Благодаря за отговора, някакви съвети как да се оправи този проблем, защото плочките вече са налепени, а отклонението ф10 за моноблока се пада с няколко сантиметра над извода на самия моноблок.
Можем да използваме мека връзка, но наклона пак няма да е много по добър...
1. Свързва се така. Каквото се сдържа в тоалетната чиния, то ще седи с тези няколко сантиметра по-високо. По пълна ще изглежда! Офффф!!!
2. Повдига се само тоалетната чиния. На мен не ми харесва като вариант.
3. Пиедестал. Прави се така, че пространството около тоалетната чиния да е на по високо ниво, съобразено с изискванията.
4. Кърти се, ако има възможност да се свали извода достатъчно надолу. Този вариант също не ми харсва, но ако наклоните позволяват, нищо друго не е налепено, бих го избрал.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср ное 13, 2024 10:45 amPepper написа:

Благодаря за ...
Една снимчица, поне?

Тема "Височина извод за тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: