• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
КИМИ - специалист
Купих си готова врата на баня от PVC, размерите съм ги уцелил- имам по 2 см. отстрани до тухлата и трябва да си я монтирам сам... с помоща на форума, плииз! :roll:

Ето снимки- вратата има някакви планчици странично, но не виждам как да завивам дюбели в тях, освен с клинчета и пяна с други оръжия не разполагам.

Моля, помагайте със съвети, ще черпя като ми преври виното.

Ето снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


Давайте съвети, че жената ми ще ме утрепе, ако утре до 20 часа не съм затворил банята или
най-малкото ще ме лиши от сеХ, дано да е това- преживява се. :-D
Последна промяна от КИМИ на ср ное 01, 2017 12:14 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Не можах много да се ориентирам в снимките и приех, че вратата е с каса. Фиксирай я по някакъв начин дали с клинове или с други помощни средства и после вкарваш пяна в луфта м-у касата и зида. Ако луфта е голям това е проблем. Може да се запълни на два или повече пъти с пяна, но здравината ще е под въпрос.
Само съм чувал за нераздуваща пяна, но не съм пипал такова. Та преди да пълниш с пяната трябва да наредиш разпонки м-у вертикалните стени на касата та да не ги сгъне пяната като раздува. От значение е да прецениш колко пяна от раздуваемата да отлагаш, така че да запълни обема и да натисне касата и зида и да уплътни фугата.
wanderer - специалист
първата врата която сложих в живота си (не на баня) беше с 30 см широка каса, и като и набухах макар и внимателно пяната се изкриви касата. разпених я, и по съвет на едих приятел дограмаджия си изрязах парчета фибран колкото да влезат в пролуките минус 1 - 2 см. при вече фиксирана и нивелирана врата мажа фибрана двустранно с пяна, и пъхам между касата и светлия отвор. поетапно и по малко поизпълних другите празнини и всичко заспа. това ако остане само на пяна. последната врата която сложих (на банята) с оглед тясната каса освен пяна фиксирах касата отгоре и от двете отвесни страни с по 2 тесни планчици, но ги навих в метален профил на ГК в стената, при теб не знам дали е възможно това.
burkov - специалист
Нивелираш затворената врата и фиксираш с клинчета. Слагаш много разпънки вътре и запенваш. После режеш излишното и подмазваш. Ако не ти хареса, режеш пяната и повтаряш :mrgreen:
oavramov - напреднал
Тези планки изглежда, че трябва да се завъртят и да застанат перпендикулярно на касата и после да се огънат по зида. И после с дюбели да се захванат към него. Пяната сигурно ще държи достатъчно, но аз бих използвал поне по една планка от страна.
wanderer - специалист
  • и аз имам подобни подозрения за планките. само да спомена, че в моя случай дистанцирах планките от касата на12 - 13 мм. чрез подлагане на шайби. това с цел при обръщането плочките да влезат зад касата. поне за мен е по лесно и по малко ангажиращо лепенето им по този начин. на снимката най в десно се вижда касата. плочките влизат зад нея и върху планките
Прикачен файл:
IMG_8964.JPG
IMG_8964.JPG (105.18 KиБ) Видяна 2572 пъти
EDI - майстор
Планките се ползват кога си слагаш касата преди плочките, сега е само за красота.Колегите са ти казали как става.Ако имаш малки пролуки, ползвай нискообемна пяна, сиреч пяна за ТИ и то пистолетна с пистолета, много по-лесно се дозира и работи така.Достатъчно раздува ,за да закрепи касата и вратата.Аз така на вилата монтирах дъбовата врата, някъде из моите теми давах снимки, как монтирах.Разпънките са задължителни.
КИМИ - специалист
Разбрах!
1. Завъртам планките и ги огъвам по стената и ги захващам с дюбели, после разпънки и с малко пяна, на другия ден още пяна и те така. Отгоре ще пъхам фибран и без пяна ще мине. :-D

Ще си търся пяна за ТИ, защото по-малко раздувала, че касата е тънка- 7-8 см.

Друг въпрос:
Понеже касата е тънка, а зида 3 пъти по-голям- от кой ъгъл да я монтирам- да равни с тази стена, откоято са пантите или от другата?
Svezar - специалист
Ако я изравниш от страната където НЕ са пантите ,си помисли какво ще се случи като отваряш вратата... :idea:
EDI - майстор
Запени си наведнъж, няма да имаш проблеми с едно запенване.След 2 часа вратата и е готова, ако ползваш пяна за ТИ.Навлажни си преди запенването касата и дувара, дето ще контактува пяната.
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на врата на баня сам..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: