Ваната в банята ще бъде вградена и ме притеснява факта, че няма да имам достъп до сифона, ако случайно се запуши или започне да изпуска! Някой има ли идея как да реша този проблем?

Обикновенно, в зоната на сифона се оставя дупка в зидарията, върху която се слага или декоративна решетка или се лепи плочка, която при нужда се чупи и се заменя с резервна/дупката трябва да е с малко по-малък размер от плочката/. 
Вторият вариант не трябва да те  притеснява, защото при мен се наложи да чупя плочката след 8 години.

какво  правиш. Евент. и да  смениш  сифонЯ  ако се  повреди. Последните 45год правехме  отвор колкото   2 плочки , като както ти  казаха  по-горе трябва  да може да се изтича  евент.  теч по пода , за да  разбереш за  повредата преди  комшиите. Сега продават красиви капаци със  скрити панти  сложи  30/40см   и  не му  мисли.През  него  може  и да  складираш разни сапуни,кърпи и  вещи с които  рано или късно жените омурдарвате и наи-красивата баня.
  какво  правиш. Евент. и да  смениш  сифонЯ  ако се  повреди. Последните 45год правехме  отвор колкото   2 плочки , като както ти  казаха  по-горе трябва  да може да се изтича  евент.  теч по пода , за да  разбереш за  повредата преди  комшиите. Сега продават красиви капаци със  скрити панти  сложи  30/40см   и  не му  мисли.През  него  може  и да  складираш разни сапуни,кърпи и  вещи с които  рано или късно жените омурдарвате и наи-красивата баня.