Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Ваната в банята ще бъде вградена и ме притеснява факта, че няма да имам достъп до сифона, ако случайно се запуши или започне да изпуска! Някой има ли идея как да реша този проблем?
ivtabov - специалист
Обикновенно, в зоната на сифона се оставя дупка в зидарията, върху която се слага или декоративна решетка или се лепи плочка, която при нужда се чупи и се заменя с резервна/дупката трябва да е с малко по-малък размер от плочката/.
Вторият вариант не трябва да те притеснява, защото при мен се наложи да чупя плочката след 8 години.
Освен с чупене на плочка, дали няма решение с вратички или нещо подобно, което да не е много грозно! :?
Spokoiniq - майстор
Плочката лепиш със силикон на няколко точки, след това при нужда с вендуза от единичните(т.нар. "лапа") да може да я отскубеш.Не знам как ще зидат под ваната, но винаги има конденз там и е добре да има вентилация някаква, декоративна капачка-ревизия, продават навсякъде, чешки има хубави, френски май също, само дето са бели ако това те притеснява.И плочката или капака да е до пода ;)
Имаше някъде и нещо като гръбче с "уши" като луничките за гипскартона, което се лепеше на гърба на плочката-капак, и да не намериш може да се приспособи нещо подобно.
emil_v r - майстор
Както си се насочила -отвор колкото 1 плочка ще имаш ядове . Требва да можеш да бръкнеш и с двете ръце , а и да гледаш поне с едното око :wink: какво правиш. Евент. и да смениш сифонЯ ако се повреди. Последните 45год правехме отвор колкото 2 плочки , като както ти казаха по-горе трябва да може да се изтича евент. теч по пода , за да разбереш за повредата преди комшиите. Сега продават красиви капаци със скрити панти сложи 30/40см и не му мисли.През него може и да складираш разни сапуни,кърпи и вещи с които рано или късно жените омурдарвате и наи-красивата баня.
Благодаря за идеите. Мисля да реша проблема като от едната страна оставя отвор, който да скрия с вратичка. Но се получава кофти, че душът ще е от едната страна на ваната, а сифона ще е точно на срещуположната страна. Това дали е проблем?
ivtabov - специалист
Зависи за какво ще ползваш ваната.
Ако я ползваш да си накисваш прането, като жена ми, преди да махна моята вана - няма никакво значение.
Ако обаче я ползваш по истинско предназначение, т.е. да разпускаш в нея, варианта който си избрала е страшно неудобен. Ще трябва да избираш - или седиш върху розетката на сифона и да се облягаш в приливника, или да си удряш врата в чучура на душа от другата страна.
Предлагам ти да помислиш за вариант да сложиш душа странично на стената - от към дългата страна на ваната. Този вариант е удобен - опитал съм го - крановете са ти под ръка и нагласяш водата така както искаш без много- много да се напрягаш

Тема "Достъп до сифона на вградена вана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: