• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Правя ремонт на апартамент (ново строителство) и съответно почнах с банята.
Колебая се какво лепило най-добре да взема за плочките? Ще се лепи фаянс и теракот (или евентуално гранитогрес на пода), като плочките няма да са от най-големите, нещо от сорта на 25х40 и 33х33 подовите. Куфара около тръбите го направихме от газобетон, това е единствената особеност за повърхностите.
Първо мислех за CM12 на Ceresit, ама после пък прочетох мнения (тук), че били развалили качеството. Теракол Флекс става ли? Или някое на Weber е по-добре?
Също така имам колебания и за плочките. Харесах едни на КАЙ (не са от най-евтините им серии), но и за тях четох негативни мнения.
Испанските ми идват много като цена (30+ лв. кв.м). Има някакви турски или сръбски производители, ама от тях още не съм си харесал нищо.

Прикачен файл

20140625_211520.jpg
20140625_211520.jpg (109.31 KиБ) Видяна 2941 пъти
prascho - майстор
Куфарът го измажи с лепило за топлоизолация и мрежа /например Старконтакт на Баумит/. като си готов с подовата замазка може да сложиш хидроизолация. Аз ползвах лепила на Баумит за плочки /Уни флекс и Топфлекс за вън/. Относително сносни. Испански плочки се намират и за 25-27лв/м2 от по старите серии.
chapara - майстор
За фаянс и теракот , каквото и да вземеш все става, но за гранитогреса Флекстоп на Баумит :wink:
VLADO66 - майстор
И хидроизолация трябва.Газобетона първо трябва да се шпаклова с лепило.
Да, знам, че трябва да се шпаклова, още не е готов.
За хидроизолацията чувам противоречиви мнения. Едни майстори ми казаха, че ако плочките са добре направени, няма смисъл от хидроизолация. Банята граничи с друга баня и с коридора, от към страната на душа.
А хидроизолацията и лепилото задължително ли е да се от един производител, за да си паснат?
prascho - майстор
Aми не е задължително. Препоръчително. Аз ползвах хидроизолация на терезит и на Баумит. Първата изисква да вградиш мрежа и е по-голяма играчка. Тази на Баумит ми се стори по-добре. И не бих казал, че излезна много по-скъпо. Задължително хидроизолацията на баумит върви с грунд.
рашкета - специалист
Аз също съм на мнение, че ако плочките са добре положени няма нужда от ХИ.Ако обаче искаш да спиш спокойно, нанеси 2 ръце ХИ на теразид (готова, в кофички около 20лв за 5кг.) и си ток.
Инак за лепилото са ти казали .Подкрепям колегите от по-горе.
jekasus - майстор
prascho написа:
Испански плочки се намират и за 25-27лв/м2 от по старите серии.
По-голям боклук на БГ пазара няма, всеки път се допра до тях, се проклинам...
рашкета - специалист
:lol: :lol: :lol:
Джеки аз вече въобще не казвам на клиентите колко са криви и некалибровани.Така са по-спокойни и не се заглеждат много в крайния резултат....
EDI - майстор
Преди седмица си купих за вилата 3-то качество плочки на КАЙ, стенна керамика.Викам си, е сега си такова мамата при реденето.Оказа се, че проблема е само с цветовите дефекти на 20-ина плочки и тулумбите по 20-ита.Размерите с оказаха перфектни.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на лепило и плочки за банята." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: