• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
XpacTa - специалист
Здравейте,

Налягането на топлата вода на втория етаж ми е една идея по-слабо отколкото би ми се искало. Софийска вода няма да помогнат - нямам нервите да се занимавам повече с тях. Замислих се дали да не сложа някаква помпа на тръбата за топлата вода и почнах да ровя по разни английски сайтове... тъй като при тях явно положението с водата е още по-зле :-D При търсенето случайно попаднах на някакво английско изобретение наречено shower power booster. Принципно бих му ги дал парите на човека, но цялата работа изглежда супер сделана:
Изображение
На снимките от официалния сайт не се вижда нищо, но в ebay са по-качествени и се чете. Помпата очевидно е китайска и струва 5-6 долара, тръбичката е правена от някаква английска фирма, но не можах да я намеря на сайта им. Може би е правена по поръчка?!?

Според вас подобна помпа би ли помогнала да кача една-две атмосфери? Мога ли да намеря нещо подобноа у бугарско, за да пробвам или да си поръчам от aliexpress? Някаква идея за такава тръбчика? Може би една тръба за филтър и един тещик?
шоп - майстор
Напиши в гугъл бустер помпа и си избери.
XpacTa - специалист
Примерно Wilo? Можеш ли да препоръчаш някой модел? Гледам PB-200EA и ми се струва че ще свърши работа. Проблем ли ще е ако се сложи (почти) директно след бойлера, който е в мазето. След това водата трябва да качи два етажа.
шоп - майстор
перфектен избор!
два етажа средно по 2.5м=5 метра
това са 0.5 бара

ти имаш някакво базово налягане от водопровода и тази помпа ще ти добави още 1,2 бара при дебит 25 л/мин

За справка виж кривата спрямо дебит и налягане, която дава производителят.

Ао не те удоволетворява минаваш към по-мошната: РВ 400ЕА

http://www.sunpower-bg.com/buster-pompa-pb-200ea-wilo
успехи!
XpacTa - специалист
Тъй... купих помпата - сега трябва да измисля как да я монтирам. За съжаление преди да я купя не успях да намеря инструкцията... то не че тя много помага (мамка им немска). Реално най-лесно мога да я монтирам точно на входа на бойлера, преди клапана (с едно лупингче :-D ):
Изображение

Като гледам така и препоръчват от Wilo - преди бойлера, а не след него.
Изображение
Изображение
Здравейте!
И аз съм на тема бустер помпа.
Живеем на последен, пети етаж, в блок без хидрофор и сме последни на щранга.
С обикновен бойлер нямаше никакъв проблем, но от както закачих проточен, газов бойлер, почти е невъзможно да се изкъпеш.
Комшийте уклончиво отказват да сменим вертикалния щранг.
След известно четене и мислене, днес ми дадоха за проба едно WILO 088, с уговорката, че е най-слабия модел и по-добър вариант е помпа Grundfos UPA15-90 160, макар и с по-слаби показатели.
Помпата съм я монтирал директно преди бойлера, с меки връзки тип "Мамут".
Оказа се, че съм си правил сметки без кръчмар - монтажа може да бъде само в положение върху ушите за болтове, сиреч хоризонтално, а не както на теб ти уйдисва. Не знам дали при Grundfos, положението ще е същото, не намирам монтажната схема.
Иначе за момента ефекта е повече от задоволителен.
Kiril8305 - специалист
И при мен същия проблем с водата сложих малкото Вило и съм доволен.
ср сеп 14, 2016 8:25 amKiril8305 написа:
И при мен същия проблем с водата сложих малкото Вило и съм доволен.
Здравейте, Много интересно как това при вас върши работа за топла вода като максималната температура е до 45 градуса . Поне такива данни аз откривам . Няма ли друго решение ? Някой каза че помпите за парно издържат на по високи градуси и повдигат налягането така че те ще свършат работата за топлата вода . Моля дайте съвет по въпроса за температурата и за тези помпи
burkov - специалист
Хората са писали, че са монтирали преди бойлера, не след него.
пон юли 30, 2018 5:40 pmburkov написа:
Хората са писали, че са монтирали преди бойлера, не след него.
Аз съм в същото положение и търся помпа . Проблема е че не става въпрос само за вила или къща , но и за блок на последните етажи с по ниско налягане . Там видата идва по 2 тръби - топла и студена . За студената да речем става и всякакъв Хидрофор , но за топлата няма да купувам бойлер при ТЕЦ . Съветват ме да използвам помпа за парно - Grundfos Comfort UP15-14B PM Цена:195.00 лв - за Температура от 2 - 95 градуса и до 10 бара в системата , което ще свърши работа при наличие на малко налягане . От много места ме съветват точно това .
Пак се допитвам до по знаещи от мене - Кое е решението за топлата вода ?
  • 1
  • 2

Тема "Помпа за подобряване на налягането" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: