Ползвам бойлера от три години и нямам до сега проблеми. Вчера обаче от връзката за студената вода прокапа вода в частта, където се съединява със спирателния кран. Не сама това -от процепа излизаше пара. Смених я, но ефекта беше същия -щом пусна тока от края и започна съскане и мириз на изгоряло и отново прокапа. Купих нова мека връзка, но не съм я сложил още. Направих оглед -включих бойлера -от комбинирания винтил не излиза вода и капка, обаче от меката връзка за топлата вода започнаха да излизат искри. Проверих с фазомер. Помеката връзка течеше "фаза". Бойлерът сам изключи. Бушонът обаче не беше изгорял. Изключих го и пак го включих. Индикаторната лампа светна, че бойлерът е включен. Сега фаза по тръбите нямяше.
Външния ключ за пускане на бойлера отдавна ми е развален и стои постоянно на "включено".Включвам бойлера и го изключвам от ключето на самия бойлер. Кабелът е двужичен- 5 или 6 мм. Възможно ли е "нулата" да прекъсва? Или пък водонагревателя да е оголен и да пропуска фаза към корпуса? Възможно ли е меките връзки да се сцепват на най-слабото им място, когато по тях тече фаза. Или пък нещо друго? Не знам какво да правя. Моля помогнете! Благодаря ви предварително.
Външния ключ за пускане на бойлера отдавна ми е развален и стои постоянно на "включено".Включвам бойлера и го изключвам от ключето на самия бойлер. Кабелът е двужичен- 5 или 6 мм. Възможно ли е "нулата" да прекъсва? Или пък водонагревателя да е оголен и да пропуска фаза към корпуса? Възможно ли е меките връзки да се сцепват на най-слабото им място, когато по тях тече фаза. Или пък нещо друго? Не знам какво да правя. Моля помогнете! Благодаря ви предварително.