• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stefanaki - помощник
Здравейте,
какво да мислите за обличане на тръбата за мръсния канал с блокчета от 5 см Итонг. Какъв друг вариант има - може ли с гипсокартон или директно с мазилка, знам ли.
Тръбата е пластмасова, ще се облепи после с плочки на ъгъл и не знам какво да сложа за да стоят здраво. Струва ми се че ще изглежда много по-голяма с Итонг-а.

П.С. става въпрос за вертикалната тръба за мръсния канал която минава в единия ъгъл на банята
todor_velikov - специалист
аз мойта така съм я правил с газобетон.даже го рязах на 2.5 см за да е по-тясен.а за гипсокартона съм против.замазка директно върху ПВЦ-то няма да хване.
sirko - специалист
замаската хваща в нас от 20 години е така тогава не е имало нито итонг нито ГК, така че няма проблем да е само с замаска
според мен или ГК или замаска с итонг ще стане дебелко
Stefanaki - помощник
А с какво се реже газобетона толкова тънко на 2.5 см без да се счупи :)
Time2Burn - специалист
Стига бе, направи го с картон да нямаш ядове. С итонг ще го изкривиш, юе избяга правия ъгъл ще стане като кулата в Пиза...
todor_velikov - специалист
Stefanaki написа:
А с какво се реже газобетона толкова тънко на 2.5 см без да се счупи :)
с трион :wink: и първо от едната страна после от другата и внимаваш дане се счупи,и тази назъбената страна дето си я рязал я обръщаш да гледа към тръбата.а за правия ъгъл е достатъчно да използваш нивелир
kireto1 - специалист
А ако си на първия етаж моето предложение ,пак итонг защото доста се чуват падащи л.,...а
И аз съм на първи етаж ,от опит знам :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

снимка1312312312.jpg
аз ти показвам че с итонг спестих около 15-20 см от едната страна,защото старата шахта беше огромна
снимка1312312312.jpg (9.87 KиБ) Видяна 4859 пъти
kireto1 - специалист
А горните тръби ги скрих ей така,
а там в ъгала е шахтата

Прикачен файл

снимка56448646464.jpg
снимка56448646464.jpg (13.27 KиБ) Видяна 4853 пъти
Stefanaki - помощник
Time2Burn написа:
Стига бе, направи го с картон да нямаш ядове. С итонг ще го изкривиш, юе избяга правия ъгъл ще стане като кулата в Пиза...
Ще ме извиняваш ама има все пак нивелири за тая работа, не сме чак толкова зле :)
Прав е и Кирето1, заради намаляването на шума си струва Итонг-а.
  • 1
  • 2

Тема "Обличане на тръбата за мръсния канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: