Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Проблема ми е следния:
Свалих блажната боя в банята с пистолет за горещ въздух (изобщо не стана бавно, нито трудно а бяха 4-5 пласта).. Обаче отдолу на мазилката остана нещо, което ми прилича на Ц200.. Сигурно навремето са го мазали за да хване боята по-добре или.. Нямам идея защо. Въпроса ми е какво трябва да направя в случая при положение, че отгоре пак ще мажа блажна боя? Не искам да къртя мазилката, мога ли да мина с грунд и някаква гипсова шпакловка само? А Ц200 е твърдо като бетон, нагряването с пистолета не му причини даже гъдел..
Благодаря за бъдещите отговори.
ivantt - помощник
Аз също искам да попитам!
Апартамента е нов и искам да си обработя стените във банята със продуктите на "Боро": хидроизолация "Аквастоп-1",саниращ концентрат, "теракол флекс" за лепене на плочките на стените и пода и "теракол циментова замазка"/стените са с циментова замазка, но не е гладка за нанасяне на латекс/, грунд "Борогрунд" и "Боролекс с Биоцид" за стените над плочките.
Какво Ви е мнението за тази комбинация и последователност?
hkoko - специалист
North мисля,че на времето баните ги мазаха с някакъв сив грунд ако и твоят е такъв няма нужда да го премахваш.

ivantt Ако си решил да използваш качествени материали и имаш средствата за тях то тези който си описал са едни от най-долнопробните.
За шпакловане на стените си вземи на церезит мисля,че беше цр65 след това го намажи с някоя от хидроизолациите на ардекс и ти давам гаранция,че можеш да напълниш банята си до горе с вода без да излезе и капка от нея. В/у тази изолация можеш да лепиш плочките директно с флекс,но не и с този който си избрал.За латекса използвай дълбокопроникващ грунд на Брилукс и нама да имаш ядове.Поне така бих постъпил аз това си е лично мое мнение.
http://www.ardex.bg/
hkoko написа:
North мисля,че на времето баните ги мазаха с някакъв сив грунд ако и твоят е такъв няма нужда да го премахваш.
Незнам грунд ли е. С какво да ги обработя тия стени?
Теди - специалист
С нищо лепи в/у него с флекс лепило и нямаш грижи.
Profi Stroi - специалист
North написа:
hkoko написа:
Незнам грунд ли е. С какво да ги обработя тия стени?
Ако не се лъжа това лепкавото отдолу в повечето случай е било гипс и Ц 200
Ако е така нищо не правиш
Благодаря за отговорите.
Вече съм убеден че е Ц200.Само да уточня, че няма да лепя плочки а ще мажа с блажна боя.. Циментова шпакловка ли да направя? Съответно като ще шпакловам трябва ли да мина с някакъв грунд преди това?

Тема "Малко не съм наясно какво да правя със стените.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: