• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Манчо - напреднал
правим ремонт в банята,но с майстора стигнахме до сложен за нас въпрос.На гърба на едната стена се намира зидана камина и когато гори стената се нагрява доста.Досега банята беше с водни тапети но сега щесе лепят плочки.Скакво да измажем стената зада се изравни и после скакво лепило да лепим плочките зада несе отлепят или дасе напука стената?

Прикачен файл

а 027.jpg
а 027.jpg (189.97 KиБ) Видяна 10781 пъти
SHL - специалист
Манчо написа:
правим ремонт в банята,но с майстора стигнахме до сложен за нас въпрос.На гърба на едната стена се намира зидана камина и когато гори стената се нагрява доста.Досега банята беше с водни тапети но сега щесе лепят плочки.Скакво да измажем стената зада се изравни и после скакво лепило да лепим плочките зада несе отлепят или дасе напука стената?
Изолирай цялата стена с картон и сложи вътре каменна вата. Картона задължително на конструкция.След това си налепи спокойно плочките. Също така се постарай да изолираш и водопровода.
XS09 - напреднал
Топлото в днешни дни не е за изпускане.
Вариант без термоизолация няма ли?
EDI - майстор
Има термоустойчиво лепило ТЕРАЗИД КЛАС Т се казва, производство на ТЕРАЗИД.Но мисля, че е само за шамот, не знам дали ще лепи керамика.
Манчо - напреднал
SHL написа:
Манчо написа:
Изолирай цялата стена с картон и сложи вътре каменна вата. Картона задължително на конструкция.След това си налепи спокойно плочките. Също така се постарай да изолираш и водопровода.
банята ми е малка и не искам да я свивам още,а искам и банята дасе позатопля малко
Манчо - напреднал
XS09 написа:
Топлото в днешни дни не е за изпускане.
Вариант без термоизолация няма ли?
ами ето така стана-лепихме с лепило ВЕБЕР ФЛЕКС плочките,апреди това измазахме нагряващата се чяст от стената с огнеопорна пръст,която се продава насипно.ВЕБЕР ФЛЕКС струва около 16-18 лева за 25 кг.
Реших да изпробвам и си запалих камината.Останах много изненадан и стрснат,защото стената се нагря повече сега,отколкото по-рано,когато нямаше плочки,а само водни тапети.Можеби плочките акумулират доста повече топлината.Всичко обаче си беше ок.няма паднали плочки нито напукани.Фугата също беше на ВЕБЕР
$64EN - специалист
не си згрешил като си се се доверил на вебер . аз вече съм се обедил в качеството на продуктите им.
честита да ви е новата топла баня :)
Манчо - напреднал
$64EN написа:
не си згрешил като си се се доверил на вебер . аз вече съм се обедил в качеството на продуктите им.
честита да ви е новата топла баня :)
ето и снимка на стената в завършен вид

Прикачен файл

БАНЯ 004 (WinCE).jpg
БАНЯ 004 (WinCE).jpg (12.35 KиБ) Видяна 10431 пъти
$64EN - специалист
супер е станало . а да те питам за тази мивка от китайските ли е ? понеже имам познати с подобна и е малко паянтова и постоянно се разхлабва.
Манчо - напреднал
$64EN написа:
супер е станало . а да те питам за тази мивка от китайските ли е ? понеже имам познати с подобна и е малко паянтова и постоянно се разхлабва.
да китайска е,но нямам проблеми за сега.отне ми обаче доста време докато я сглобя,около 5 часа и много трудно се сглобява.при мен стана много стабилно и нищо несе е разхлабвало.виждал съм подобни мивки в практикер пак китайски,но много лошо изпълнение.

Прикачен файл

m_4.gif
като тази например
m_4.gif (15.07 KиБ) Видяна 10412 пъти
  • 1
  • 2

Тема "термоустойчиво лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: