Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
wernis - специалист
Здравейте.
В банята искам да направя едно пано като показаното на скицата . Майсторите бихте ли ме посъветвали от къде да се започне лепенето на плочки. Това бялото на скицата ще са фризове . Ако се започне от плочките които са редени на ромб как се поставя мастара за да държи първия ред?

Прикачен файл

Pano.jpg
Pano.jpg (70.02 KиБ) Видяна 3708 пъти
$64EN - специалист
това искаш да е някоя от стените ли?
wernis - специалист
Да това ще е една от стените в банята , другите ще са с фризове и пури. От къде се започва с лепенето?
$64EN - специалист
еми според мен ще е най-добре да си започнеш както си се почва-от втория ред , който на теб ти се пада реда с фризовете.
после мисля че ще е най-добре да си направиш рамката(фризовете и външните редове плочки ) и после вече да си мериш , кроиш и режеш тези които са под градус вътре .
успех :) и да не забравиш да покажеш снимки :) , че ще стане много готино като гледам чертежчето
lakosste - специалист
прав е колегата почваш от втория ред само че мисля че въпроса ти беше как да задържиш реда на стената.ами много просто с един мастар нивелираш го и го забиваш в стената с пирони след което почваш да нареждаш фризовете и след тях си разпределяш плочките как да се режат.след като поисъхне лепилото отковаваш мастара и отдолу слагаш последния ред който трябва да опира в пода.
freeqwerty - специалист
хайде къде са снимките? :)

Тема "Правя пано от плочки. От къде да започна да лепя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: