Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dyodi - специалист
Здравейте! Купих преди 2-3 месеца моноблок Рока-Деба, прекрасен на външен вид, но водната струя от казанчето при измиване не достига предния край на тоалетната чиния. Моля за мнение дали и други имат подобен проблем. Питах в магазина, казаха ми, че може да не е добре нивелирана тоалетната чиния, възможно е, но все пак водопроводчик го беше монтирал. Бяхме го монтирали като оборотен в началото на ремонта, сега стигнахме до тоалетната, демонтирахме го и и слагаме нови плочки върху подовата мозайка. Чудя се дали да пробвам пак да го монтираме върху новия под, вече с повече внимание върху нивелацията, или да купувам нов моноблок. По принцип в помещението няма подов наклон като в баня, няма подов сифон в тоалетната. След 2-3 дни трябва да съм решила, затова, моля споделете, ако имате впечатления от този модел на моноблок. Държа на добро изплакване от едно пускане на водата от казанчето. На този моноблок максималното количество вода при натискане на двата бутона е 4,5 л, а не 6 л.
Chefo77 - майстор
Аз съм с две такива, свободностоящи - няма проблеми. Да не си прищипал някакво уплътнение при монтажа или нещо да е недонаместено в казанчето и да не може да направи достатъчно мощна струя ... ако има такъв вариант, да не говоря глупости.
dyodi - специалист
пет яну 04, 2019 7:26 amChefo77 написа:
Да не си прищипал някакво уплътнение при монтажа или нещо да е недонаместено в казанчето...
Много ти благодаря за коментара. Направи ми впечатление, че при монтажа водопроводчикът измъкна някъде отвътре и изхвърли две доста големички бели и полупрозрачни пластмасови тръбички, с косо изрязан отвор, възприех ги като като фунийки, да не би те да е трябвало да насочват водната струя или просто са подпирали нещо при транспорта? Мисля, като направим пода, да пробваме как ще работи моноблокът на място, преди да сме го закрепили трайно за пода, и тогава, ако пак не е наред, да го сменям. Но оглеждам и за други, да имам готовност.
radius - майстор
За мен, кенеф, който не измива отпред (дори на икономична степен) си е за гаранционна подмяна/замяна и т.н. Все едно да си вземеш телевизор с неработещ 1/4 екран и да не го върнеш. Да са мислили производителите.
Естествено, ако всичко при монтажа е наред и са ползвани препоръчаните механизми.
dyodi - специалист
пет яну 04, 2019 8:42 amradius написа:
За мен, кенеф, който не измива отпред (дори на икономична степен) си е за гаранционна подмяна/замяна и т.н. (---)
Естествено, ако всичко при монтажа е наред и са ползвани препоръчаните механизми.
Благодаря за мнението. Още не бях стигнала до тази идея - за гаранционната подмяна. Ще пробваме моноблока върху новия под, преди да го монтираме за пода, и ако пак не работи добре, ще опитам да ползвам гаранцията.
radius - майстор
Те хубаво са го кръстили дееба :lol: , дано да си решите проблема.

Тема "Моля за мнения за моноблок Debba" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: