• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bairon - помощник
Здравейте, майстори! Мисля да направя на баня-(душ и мивка) едно помещение с размери 1,50 х 1,20 м , което няма прозорец,а само коминни тела за отдушници. Ще може ли това помещение да се проветрява само през отдушника, за да не отварям вратата, която води следователно на вътре към апартамента. Влагата ще доведе ли до някакви проблеми и в тази връзка от какво е най-добре да е вратата.
todor_velikov - специалист
ами баба ми и дедо ми цял живот така си бяха в къщата и грам мухъл не са имали.важното е да имаш отдушник,даже и без вентилатор става :wink:
EDI - майстор
Първо оформи отвора на отдушника и прекарай кабел.Ако искаш пробвай само с розетка.Ако установиш, че има остатъчна влага, сложи един вентилатор с датчик за влага.Отвора на отдушника го направи с диаметър да пасва и на розетка и на вентилатор.Добри вентилатори 150 кубика има с Ф120.
EDI написа:
Ако установиш, че има остатъчна влага, сложи един вентилатор с датчик за влага..
аз не препоръчвам да има ток в банята на вентилатора когато се къпеш,познай какво може да стане :shock:
Тани - модератор
... чудя се какво може да стане и освен да изстине от течението за друго не се сещам!
Тани написа:
... чудя се какво може да стане и освен да изстине от течението за друго не се сещам!
ми да виж как знаеш :lol:
bairon - помощник
няма страшно от тока- нали отдушника-вентилатора е чак горе до тавана...вода няма как да плиска там. а относно вратата от какъв материал да бъде??
EDI - майстор
С тока никакъв проблем.Монтажа към вентилатора е вътре в тялото и кабела от стената минава по ръба на капака отвътре.След монтажа в стената се минава едно шевче силикон по фаянса и става влагонепропускливо.Самия вентилатор и отвеждането на въздуха са изолирани от електрическата част.
lakosste - специалист
EDI написа:
С тока никакъв проблем.Монтажа към вентилатора е вътре в тялото и кабела от стената минава по ръба на капака отвътре.След монтажа в стената се минава едно шевче силикон по фаянса и става влагонепропускливо.Самия вентилатор и отвеждането на въздуха са изолирани от електрическата част.
много правилно.отворът на вентилатора се свързва с одушника а кабелът не се намира там така че няма проблем
  • 1
  • 2

Тема "баня без прозорец??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: