Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
y.koev - помощник
Здравейте.
Искам да монтирам вграден елемент за тоалетна в къщи. Притеснявам се дали стената ще е достатъчно здрава, евентуално как да подсиля конструкцията ако е нужно.
Стената вътрешна и разделя тоалетната от банята и е от една тухла редена настрани - 6 см. Като тази на прикачената снимка, която намерих в нета.
Прикачен файл:
IMG_20190711_130145.jpg
Съответно има замазка и плочки от двете страни. Правена е преди около 25 год. и до момента няма проблеми с нея, като на нея има окачено пластмасово казанче за тоалетна.
Структурата ще е пред стената, няма да се вкопава. Дали е достатъчно здрава за да се монтира на нея структура на Grohe или Roca, какъв съвет ще ми дадете?

Това което съм се сетил, като проблем. При монтажа на крепежите могат да уцелят точно кухината на тухлата. Може би да се за запълнят с лепило или цимент за да държат крепежите ? Има ли смисъл да остава старите плочки от вътрешната страна за да е по-здрава стената, към момента са здрави и няма проблеми с тях.
resistbody - специалист
Вземи структура за ГК стени, тя се държи само за пода - просто примерна снимка, не ангажирам със марка и фирма.. иначе, не, стната няма да издържи..
Изображение
jekasus - майстор
y.koev написа:
какъв съвет ще ми дадете?
Всички структури стават. Използвай някакъв профил за подсилиш горния крепеж. Ето пример - стената отляво е бетон, зад структура е преградна гк.

Прикачен файл

IMG_20190410_154304-780x1040.jpg

Прикачен файл

IMG_20190410_154311-1040x780-800x600.jpg
IMG_20190410_154311-1040x780-800x600.jpg (110.53 KиБ) Видяна 2650 пъти
y.koev - помощник
Структури за монтаж на под намирам само на Ideal Standart, и да са на приемлива цена. С отичане надолу е но-мисля, ще може да се направи да се изтича в страни.
На Gorhe тук цените са много скъпи(над 900 лв.) , а Roca въобще не намерих да се предлага.

За допълнителен крепеж ще помисля дали ще мога да го закрепя достатъчно здраво.
miroki - майстор
Моето казанче трябваше да го вдигна нагоре, заради ревизия и се наложи да си майсторя сам. Включително да удължа тръбата. Рамката я направих от профили за гипскартон. Захванах за пода и стената. И специално си взех тоалетна чиния която хем е за стена, хем лежи на пода. По-скъпи са от чисто конзолните. За да не ми събори стената. Реално само казанчето виси на стената, а конструкцията носи облицовката.
Мисля моята е тази, но има и по-евтини варианти:
https://www.sanex.bg/node/7033
resistbody - специалист
Взимай на идеал да не мислиш че на грохе са по-хубави... може и сам да си го завариш ако ти се занимава железа какво да им е... На идеал новия модел иска малко побългаряване казанчето с цел сигурност... поне според мен.. Директно лепиш във казана, никакви връзки в стената... не че малко има монтирани така, но....
Antonii - майстор
Незнам за къде става въпрос, но подобна структура за вграждане на Grohe преди около година я взех на около 500лв заедно с тоалетната чиния и доставката.
y.koev - помощник
пет юли 12, 2019 2:20 pmAntonii написа:
Незнам за къде става въпрос, но подобна структура за вграждане на Grohe преди около година я взех на около 500лв заедно с тоалетната чиния и доставката.
Да тази за стенен монтаж е 270 лв. (която има снимка в отговорите).
Но другата която се води свободно стояща е 900 - https://www.gaudi-ds.com/svobodnostoyas ... a-wc-3039/
resistbody - специалист
Вземи си структура видима/идеал, гърне може каквото си искаш, даже и бутон май може друг...
jekasus - майстор
y.koev написа:
Но другата която се води свободно стояща е
Показах ти, как да направиш по лесния начин.
Свободностоящи се монтират само на бетон/плоча.
Познавам такива тънки стени от тухли, трябва да издържат всички напъни на вграденото казанче/ също и зашиването със гипскартон допълва.
Освен, ако е зидано е със кал...
Съвет - измажи първо тоалетната и тогава се занимавай със вградена структура.

Тема "Монтиране на вградена WC" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: