• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Sashimir - помощник
Здравейте, колеги.
Предстои ми ремонт на банята + тоалетна . Моля за съвети, дали съм се ориентирал правилно в местоположението на санитарията. Вграденото казанче мисля да бъде скрито в стената, като ще я подсиля с метален "трегер", за да не се разместват тухлите. От другата страна на стената ще има гардероб.
Прикачен файл:
1.PNG
1.PNG (78.87 KиБ) Видяна 2177 пъти
Прикачен файл:
2.PNG
2.PNG (61.23 KиБ) Видяна 2177 пъти
Прикачен файл:
3.PNG
Прикачен файл:
4.PNG
4.PNG (31.14 KиБ) Видяна 2177 пъти
Прикачен файл:
5.PNG
5.PNG (40.1 KиБ) Видяна 2177 пъти
Kondor1 - специалист
Струва ми се по-добре мивката отляво до вратата, а душа където е мивката.
Mitashki_MM - специалист
И на мене не ми стои добре тоя душ точно зад вратата - някой като се изкъпе и всички други ще трябва да газят през мокрото при посещение на тоалетната и мивката. Ако мислиш да преправяш ВиКто мисля, че ще е по-добре да сложиш душа в дъното (с малко усилия би могъл и кабина да пооформиш) а мивката да преместиш в ляво от вратата.
nikolson - майстор
Или посоченото по-горе, или тоалетната на мястото на мивката, а душът на нейното място. Мивката-вляво, а не вдясно.
Kondor1 - специалист
пет фев 07, 2020 6:37 pmMitashki_MM написа:
И на мене не ми стои добре тоя душ точно зад вратата - някой като се изкъпе и всички други ще трябва да газят през мокрото при посещение на тоалетната и мивката. Ако мислиш да преправяш ВиКто мисля, че ще е по-добре да сложиш душа в дъното (с малко усилия би могъл и кабина да пооформиш) а мивката да преместиш в ляво от вратата.
Прегледай размерите и помисли пак. За кабина и дума не може да става. Може едно перде да се сложи.
Mitashki_MM - специалист
пет фев 07, 2020 8:45 pmKondor1 написа:
Прегледай размерите и помисли пак. За кабина и дума не може да става. Може едно перде да се сложи.
Ако измести тоалетната с 20-ина см към вратата (и да сложи ъглова мивка) би могъл да помисли за някоя малка кабина (80/80) лягаща върху прагче - откъм страната дето ще опира в куфара с тръбите - със стационарен параван а другото ми се струва, че може да стане крило 80см дето да се отваря.
Kondor1 - специалист
При тия размери 190х140 вземи начертай в реален мащаб една кабина 80х80 да видиш какво ще остане от банята. Би било изключително неподходящо. Да не говорим, че в 90х90 е неудобно, а в по-малка не знам. С тия малки кабини изпростя народът. Сега има по-нормални 90х130, но не са за такова помещение.
Mitashki_MM - специалист
съб фев 08, 2020 1:52 pmKondor1 написа:
При тия размери 190х140 вземи начертай в реален мащаб една кабина 80х80 да видиш какво ще остане от банята.
Коментирам понеже преди 2г в банята на майка ми дето е 1.40 на 1.70 успях да наместя кабина 100х80; мивка 60см; моноблок и бойлер (трябваше да обърна вратата да се отваря навънка ама в случая това не създаваше конфликт). Мене лично много ме дразни да газя с чехли или чорапи мокри локви в банята и кабината там дойде екстра и изобщо не е тясна, на никой който я е ползвал . Сега човека си преценява дали му е важно да му остава сух пода.
Kondor1 - специалист
Сухият под е важно нещо, но като не можеш да се обърнеш не в кабината, а в банята, каква файда че подът в теснотията е сух. Ако се направи висок праг като корито, едно перде би могло да спасява в голяма степен останалия под. Друго решение е една дървена скара - при къпане се вдига и подпира по-далече от душа за да остане суха, после се връща. Подът е мокър, но стъпваш по скарата. Лошото е, че трябва да си я правиш сам, защото готовите хем са скъпи хем ги правят без да мислят или да ги изпробват.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за преустройство на малка баня + тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: