Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
y.koev - помощник
Имам теч от снадката между тръбата и ппр модула за смесител, от полната тръба вътрената страна. Ако е възможно предпочитам да не къртя още плочки. По какъв начин мога да го залепя ?
Прикачен файл:
tryba.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед фев 23, 2020 2:51 pmy.koev написа:
Имам теч от снадката между тръбата и ппр модула за смесител, от полната тръба вътрената страна. Ако е възможно предпочитам да не къртя още плочки. По какъв начин мога да го залепя ?
tryba.jpg
С магия?
Ти ли го прави това?
шоп - майстор
Щом не искаш да къртиш повече може да опиташ следното...без гаранция за успех, но и не губиш нищо.

Много хубаво почистваш мястото. В момента между лепеното на тръбата и модула имаш вар, зимент и пясък.
Ако трябва и с игла телче или дремел бъркаш и чистиш до полипропилан.

Вода в тръбите ( налягане ) не трябва да има. Идеално сухо да е. С обикновен поялник ( не за ППР, ами за започване на кабели) или с мощен строителен пистолет за горещ въздух, газова горелка нагряваш до към 200 градуса участъка и след като омекне притискаш спойката на околовръст с дървена пръчка ( не метална за да не отнема топлина) Ако е метална пръчката, например отвертка, я нагряваш и нея.
Правил съм подобни изпълнения и 2 от 3 проблемни места се оправят без къртене.
y.koev - помощник
В момента разкървам стената наоколо за да може да се да се стига по-лесно. После ще почистя хубаво. Имам и появник. и пистолет за горещ въздух и горелка. С кое ще е най-добре да работя ?
Мислех после да сложа и малко парче от ппр тръба и да я нагрея и сложа отгоре. Дали е подходящи или ще направи по голям проблем.

И ако не стане тогава вече ще трябва да сменя тръбите. 50 см. разстояните ще бъде ли достатъчно ли да се монтира модул за смесител и муфа.

Да аз съм ги лепил. Имам и други правени инсталации в къщи достап по стари и са съм имал проблеми. Тази е на 6 месеца ( а 1 месец седя с пусната вода и държеше.)

П.С.
Залепих го, за сега държи. Ще видим утре как ще е ситуацията.

Тема "Ремонт на теч в стената" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: