Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
biba71 - помощник
В момента ние правим ремонт на баня. стигнали сме до слагане на плочки. преди това сложихме гипсокартон. и сега се сетихме, че не знаем как ще се прикрепими такава мивка при вече сложения гипсокартон. трябваше ли преди това да се сложи нещо за причанането на мивката или може и след като вече е сложен гипскартона Нямам представа как ще се прикрепи.
Теди - специалист
Трябвало е шина в оребрението на картона към която да се прикрепи след това. При това положение взимаш мивка с шкаф или цял ботуш които да носят тежеста й и я лепите със силикон за стената да не шава дюбели не играят вече.
Palawnik - специалист
Аз лично сложих отзад дебел шперплат 2,5 см. и за всеки случай е с ботуш който носи цялата тежест.
Ако ще ползвате мивка с полуботуш или без ботуш и още не сте сложили плочките с малко майсторлък, малко псуване и малко време може да свалите само част от картона. След това да сложите шина, дебел шперплат или нещо за което да хванете мивката. Затваряте картона, лепите плочките и се радвате на новата си баня.
Има и варират при който пробивате с дълго свредло докато стигнете до "тухла". Набивате дюбела и намирате майстор който да Ви направи дълъг винт, който да се показва през картона.
Упех
tuninghuman - специалист
а ако не е шкаф или ботуш - или само полуботуш как се процедира?

само силикон и болтове или ?

ето къде трябwа да ъа сложа

http://img155.imagevenue.com/img.php?im ... _834lo.JPG
todor_velikov - специалист
затова аз съм против гипсокартона ,и осебено в баните ! :wink:
hkoko - специалист
Картона ти на конструкция ли е или енаправо залепен за стената?
Ако е само лепен нямаш грижи вземи си по-дълги дюбели да хванат в тухлата преди да ги сложиш напълни дупките с колкото лепило могат да поемат монтирай мивката на другия ден добре намазана отзад със силикон.
biba71 - помощник
Лошото е че е на конструкция, не е лепен. Ма все пак благодаря)))

Тема "как да се монтира мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: