Здравейте колеги. Ситуацията е следната: в мокро помещение тип килер са поставени пералня и над нея голям бойлер. Изградена е инсталация с PVC тръби с алуминиева вложка pex/al/pex. Забелязах ,че тръбата където минава топлата вода от бойлера леко сълзи. Сълзенето се изразява в следното-на около две минути и половина се появява капчица която пада на пода. Знам че е най-добре да се смени цялата тръба, но ще е доста трудоемко най-вече където минават покрай централните щрангове. Знам че при тези тръби отвият ли се един път трябва да се сменя всичко наред тройници, колена,гайки и така нататък. Искам на първо време да пробвам да спра сълзенето с подръчни материали. Прочетох доста за самовулканизираща се лента, скоби за аварийно спиране, пресфитинг и други неща. Мястото където е сълзенето се засича с още две тръби, една отдолу и една вертикална нагоре, а и самата тръба е много близко до стената. Единственото което може би ще стане без голям проблем е самовулканизиращата се лента, евентуално пристегната с обикновена скоба за водно съединение. Мога да добавя и някакъв вид двукомпонентно лепило, за повече здравина и сигурност. До сега не съм се занимавал с подобни материали и ще помоля някой да ме насочи каква лента и лепило да избера.