• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Има доста теми за това как бойлера капе, но не успях да намеря информация за капки от малък отвор на дъното на корпуса. Както може да видите и от снимката това според мен е отвор за оттичане на вода. И преди е капел леко от там, но вчера капа доста. Въпроса ми е за какво точно е този отвор и трябва ли да потърся техник. Тези дни оставяме бойлера включен дори когато ползваме банята. Възможно ли е при наличието на пара в помещенито да се получава някакъв вътрешен конденз и въпросното място да събира повече вода. Бойлера не капе от друго място. Само от там.

Изображение

https://ibb.co/kGVxyFN
шоп - майстор
чет апр 16, 2020 6:40 amkrasimir_tsonev написа:
Възможно ли е при наличието на пара в помещенито да се получава някакъв вътрешен конденз и въпросното място да събира повече вода.
Не, бойлера е топлоизолиран с полиуретанова пяна. Само фланеца е оголен, а той е с малка площ.
Имате теч и трябва да се види от къде е. Може да е от уплътнението на фланеца, а може и водосъдържателя да е протекъл...
Chefo77 - майстор
Този отвор е там точно за да може да капе през него, ако има пробив по херметичността на балона. Иначе в капака ще стане гьолче и ще пострада електрическата част ... и пази Боже - не само тя. Извикай техник, но на първо време му спри електрозахванването.
А какъв е пробивът - от уплътнение на фланеца до дупка по водосъдържателя, след като се отвори, ще се прецени. При втория вариант - директно нов.
Мдам, ще звънна днес да видим кой ще дойде.
Може ли да препоръчате някой читав сервиз във Варна?
shotik - майстор
Най- често се пробиват отгоре, някои твърдят, че това се случва в бойлери с бързо подгряване .Вътре има тръбичка , която провежда топлата вода от съд около нагревателя и водата удряла в метала и затова се получавало.
Аз не съм съгласен с тази теория, защото би трябвало да има няколко см въздушна възглавница .
А може да е от шупла в материала и с корозирането, да се е отворила и да пропуска вода .
kozl - майстор
чет апр 16, 2020 8:47 amkrasimir_tsonev написа:
Мдам, ще звънна днес да видим кой ще дойде.
Са ако съдя по реакцията на Софийския сервиз на Елдом за гаранционен бойлер в епохата на Карантина, еми положението е :cry:
Имам и дефектна мебел от ИКЕА, там още по- :cry:
Обаче като чета 1 пост, сам немаш шанс за оправия. Дори с нов бойлер, предполагам сам не мож го монтира :?
Така че зависим и от мАстор и Корона :sad:
Точно. Ще се топли явно вода non-stop. От официалния сервиз уж казаха, че ще ми се обадят да минат днес ама ме съмнява. Направо може на място да отида и нов да си поръчам.
Бре бре ... да не повярваш. Дойде човек от Елдом и махна капака. Тече от оплътнението. Не ми се занимава (пък и сега не е момента) да го ремонтирам. Направо нов. Уж даже днес ще стане. Ако го монтират ще пиша пак да ги похваля още веднъж за бързата реакция.
kuger - майстор
чет апр 16, 2020 12:28 pmkrasimir_tsonev написа:
............ Тече от уплътнението. Не ми се занимава (пък и сега не е момента) да го ремонтирам. Направо нов.............
Баси, заради скъсано копче хвърляш балтона ? :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер Елдом капе от капака" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: