Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
siropuch - напреднал
Реших и аз да фугирам плочките със силикон.Прочетох всички добри отзиви.Лоши нямаше,но чувам някакви работи който ме карат да се замисля.Силиконът старее и след време са възможни течове.Вярно ли е това за санитарния силикон?
masteradmin - майстор
Зависи колко са ти дебели фугите.
siropuch - напреднал
Мисля да ги правя съзможно най-малки.Какви трябва да бъдат за да няма проблем?
masteradmin - майстор
Моите плочки в банята и тоалетната са редени без фуга. След това ги фугирах със санитарен силикон за 9 години са си бели и не са мръднали. А около ваната имам 5мм фуга и на всеки 2-3 години се разлепва (силикона изпуска) и я фугирам наново.
siropuch - напреднал
Значи отговора на въпроса ми е да ги редя плътно една до друга и после силикон и сичко е 6 тъй ли
donnna - специалист
а мухлясъл санитарен силикон виждал ли си???

после трудно се маха!

не си прави експерименти със сериозни неща и си фугирай банята с фугин! има 1000 цвята и стана лесно - взимаш си 1 маламашка / или както там му викат / за фугиране и после забърсваш с 1 гъбичка дето жена ти мие чиниите с тях и си 6 точки!
EDI - майстор
Донна, не знам какъв силикон си сложил, сигурно е бил куче марка.А пък не е мухлясал и самия силикон, ной-вероятно е било влажно и върху него се е наслоил мухал от липса на проветрение.За такива цели се ползват специалните силикони на утвърдените производители, а не знайни и незнайни марки - нищо, че на тях пише санитарен.Истинския санитарен силикон не мухлясва и не хваща никакви буби и гадини.Самата оцетна киселина не позволява.Аз ползвам силикони само на ЦЕРЕЗИТ и препоръчвам само тях.
Харалампи - специалист
Здравете, и аз реших да си налепкам фугите със силикон. Взех си на Бизон санитарен. Я сега ми кажете как точно се маже силикона и по точно как се почиства след това? А фугите ми са 2 мм.
freeqwerty - специалист
Най чисто и лесно,но и по-бавничко става и ще ти кажа как,а и най-красиво.Значи взимаш,хартиено тиксо и го облепяш много внимателно до самия ръб на плочката.Така от двете страни на фугата а именно от двете страни на плочката.Нанасяш силикона с пистолета и с полуобъл предмет оформяш фугата.След това разлепяш тиксото и фугата става перфектна.А иначе най-лесно силикона се чисти с корселин.Дано да съм помогнал.
Харалампи - специалист
Сега ще видим дали си помогнал днес ще олепка останалите плочки.

Тема "Фугиране със силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: