Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stern99 - специалист
Здравейте,
Дойде ред на пода в банята. Махнах старите плочки.
В един от участъците (1/4 от банята-Банята - там където е душа ) се махна и разтвора, с който са лепени плочките.
Отдолу се показа мозайка.
В половината от банята се махнаха само плочките, а лепилото си остана здраво залепено мизайката.
В последната четвърт плочките се махнаха, лепилния разтвор остана за пода но май има участъци, където остатъка от лепилото хлопа.
Така получения релеф на пода е ОК от гледна точка на наклона, който искам да получа.
Но се чудя дали махна хлопащия участък? Ако нанася нов слой лепилен разтвор-трябва ли да намажа преди това от розовия грунд (бетон контакт за по добра свръзка?

Местоположението на сегашния сифон ме устройва. Искам да го сменя. Но съм резервиран относно смяната на самата отходна тръба. Ще падне голямо копане...Проблем ли е , ако не сменя тръбата, а само сифона? Не знам каква е връзката на сифон с тръбата...Ако е лепен-с нагряване ще се отлепи ли?
Станаха доста въпроси. Ще съм ви много благодарен за съветите.
chapara - майстор
нед авг 23, 2020 8:07 pmStern99 написа:
Здравейте,
Дойде ред на пода в банята. Махнах старите плочки.
В един от участъците (1/4 от банята-Банята - там където е душа ) се махна и разтвора, с който са лепени плочките.
Отдолу се показа мозайка.
В половината от банята се махнаха само плочките, а лепилото си остана здраво залепено мизайката.
В последната четвърт плочките се махнаха, лепилния разтвор остана за пода но май има участъци, където остатъка от лепилото хлопа.

Премахни всичко хлопащо
Така получения релеф на пода е ОК от гледна точка на наклона, който искам да получа.

Щом смяташ че наклона ти е добър само възстанови изпопадалата част като минеш с бетонконтакт мозайката
Но се чудя дали махна хлопащия участък? Ако нанася нов слой лепилен разтвор-трябва ли да намажа преди това от розовия грунд (бетон контакт за по добра свръзка?

Местоположението на сегашния сифон ме устройва. Искам да го сменя. Но съм резервиран относно смяната на самата отходна тръба. Ще падне голямо копане...Проблем ли е , ако не сменя тръбата, а само сифона? Не знам каква е връзката на сифон с тръбата...Ако е лепен-с нагряване ще се отлепи ли?

Ако тръбата е ПВЦ може да не я сменяш. Въпроса е че ако поставиш друг сифон има вероятност наклоните ти да се объркат поради различни причини, като височина на заустването към вертикалния щранг, височина на сифона и разлика във самата височина на заустване на новия сифон.
Станаха доста въпроси. Ще съм ви много благодарен за съветите.

Въпросите не са ти много, дори са малко, а освен това липсват доста подробности, както и снимков матерял, година на строене, вид постройка. Каквито въпроси зададеш, такива и отговори ще получиш! Бледи въпроси-бледи отговори :-D :roll: :wink:
Stern99 - специалист
Благодаря, ЧАПАРА .
Със сигурност ще се подготвя за по-конкретни въпроси със снимки.
Stern99 - специалист
Благодаря за отговорите.
Stern99 - специалист
Здравейте,

Това е скица на идеята ми за банята.
Прикачен файл:
1598900632072-825651262.jpg

Плочките са смъкнати от под и стени.
Сифон 1 е съществуващ. Разкопан е канал и е готов за смяна.
Сифон 2 ще с нов. Разкопан е канала му за свръзка със съществуващия път на сифон 1 (посредством У-свръзка).
Нивото на сифон 2 ще по-ниско от нивото на сифон1. Подсигурил съм, че отходните тръби от сифоните имат наклон 1 см на 1 м

Желанието ми е да направя душа с вкопано дъно (Chapara ме зарази с изпълненията си )
Искам върху мозайката да направя замазка, която да подсигури необходимите наклони.
Изчетох доста писания, но не се чувствам сигурен как точно да направя наклоните в моя случай, тъй като на практика имам две се седни зони (душ кабина, останалата част от банята), в които сифоните не са позиционирани в центъра.

Отделно се чудя, ъгъла, който е в горния десен ъгъл на скицата как да са му наклоните.

В моя случай как е по-добре да са подредени плочките в душ кабината? По диагонал или прави. ..
Благодаря за съветите, които евентуално ще получа.
Не знам какво съм съгрешил, но ми е едно тясно, когато пиша, питам и не получавам отговори.
Готов съм да приема грешката си, която съм направил неволно...
chapara - майстор
Няма грешка, пиши си спокойно. Първо форумите позамряха, второ е отпускарско, а за някои и работно време. :wink:

Тема "Няколко въпроса относно подготовка на пода преди лепене на плочки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: