• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Възможно ли е такова нещо...?
Настаних се в едно общежитие банята на което е облепена с бял фаянс 10х10....и хич не ми харесва така, а работата по замяната им е доста голяма
Та въпроса ми е ако ги боядисам с някаква алкидна или емаил-лак боя...дали ще се задържи....?
Гледал съм по разни немски предавания че правят точно това....но не знам с каква боя боядисват

ще съм много доволен ако някой ми помогне :wink: :wink: :wink: :roll:
Emerald - модератор
Да, разбира се. Боядисват фаянс с блажна или емайл-лак след грунд разбира се (задължително). Можеш да декорираш с най-различни прийоми -декупаж, мозайки, боядисване с шаблони и т.н. Евтино и ефектно.
Бях обещала в една тема, която ми убягна от поглед да дам ефектен и евтин начин за покриване на грозни плочки. Имаше и видео как се прави, но ще ми е трудно да го открия, защото предаването беше миналата година.

За целта се използват балатумни лепящи се плочки за пода. Те са с размери някъде около 30/30 см. и са самозалепващи. Много са евтини. Подбираш няколко различни цвята в хармонично съчетание и ги нарязваш на квадратчета от около 4-5 см. Подреждаш квадратчетата с различен цвят хаотично пак като цялостна голяма плоча и ги залепваш отгоре с широко тиксо така че да се държат заедно. Обръщаш плочата и махаш защитния слой на всяко квадратче от самозалепващия слой. Така залепваш голямата плоча от малките частички на мозайката върху старите плочки и минаваш отгоре с валяк добре да залепнат. Налепваш така цялата повърхност и отгоре минаваш с лак. :) Много, много ефектно се получава и абсолютно невъзможно да се схване от какво е направено.

И е супер-евтино, което в твоя случай е много важно. :wink:

Ако случайно открия видеото, ще покажа.
А с какъв грунд да минавам преди боята?
Обикновен....алкиден???
Emerald - модератор
dyrvenqci написа:
А с какъв грунд да минавам преди боята?
Обикновен....алкиден???
Боя се че не съм в час с боите, но все пак за това си има специалисти в съответните магазини. Казваш че ти е нужен грунд за фаянс и няма начин да не те ориентират. :?
Emerald, благодаря ти много :roll: :roll: :roll:
След седмица ще покажа какъв е резултата със снимки как е било преди и как е станало...
А според теб комбинацията светло сини(небесно) плочки с малко по дебели фуги(най-много сантиметър) - оранжеви или пък розови?:) мм?
sdf

Прикачен файл

plo4ki.gif
plo4ki.gif (4.37 KиБ) Видяна 17963 пъти
Направих на бързо как биха изглеждали двата вариянта на боядисване...
ако имате някакви други идеи много ще съм ви благодарен ако ги споделите:)
пода е със сив теракот а горната част на стените и тавана са бели
........май преобладаващото синьо ще е по добро?

Прикачен файл

plo4ki.gif
plo4ki.gif (4.37 KиБ) Видяна 17960 пъти
Emerald - модератор
Добре е като съчетание. Можеш да комбинираш и двата вида. :roll: Нямам никаква представа от банята ти- не мога да кажа нищо определено.
Time2Burn - специалист
стига бе, боядисване на фаянс... това са глупости... ремонт му е майката :)
Emerald - модератор
Time2Burn написа:
стига бе, боядисване на фаянс... това са глупости... ремонт му е майката :)
Резултатът е чудесен и прийомът се използва от много дизайнери, включително за много скъпи интериори. Какво да говорим за студентско общежитие, където цената е решаващ фактор. Няма никакъв смисъл от ремонти в жилище, което не е твое и за пари които още не изкарваш.
Не си виждал какъв може да бъде крайния резултат затова си предубеден. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на фаянс?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: