Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
veskobravo - помощник
здравейте!ще си правя втора малка баня-тоалетна 3,5м2 и замислям да монтирам обемен бойлер 80л.хоризонтален.искам да вържа бойлера проточно т.е.'отворен'да не е под налягане над мивката.за целта ми е необходима батерия подобна на проточните бойлерчета но да е нещо по стабилно,(елдомските такива са кекави и не са променяни от 30 години)да превключва душ/мивка.други точки няма да се захранват.не откривам такава измежду стотиците батерии на пазара.ако имате инфо помагайте
bisplus - специалист
Сомо не можах да разбера защо ти е да връзваш по такъв начин бойлера и как ще стане, но доколкото знам при проточните бойлери включването не зависи от батерията а има реле което се задейства при пускане на водата.
veskobravo - помощник
при захранване на една точка такова свързване има само плюсове:бойлера не работи под налягане,няма опасност от аварии,не се влияе от изправноста на клапан термоза6щити,може и без тях,водосъдържателя не се издува,без значение е от какво и колко лошо е направен,на практика става дълговечен и т.н
lyki - специалист
Всички стари бойлери дето бяха на дърва са с такива батерий.
На времето по селата бяха доста популярни.
Сменях им само патрончетата на крановете ,почистваш с препарат и става като нова :wink:
Palawnik - специалист
И колко примерно? 25-30 или 50-100?
Ползвам един бойлер вече 25 г. и няма проблем. Такива сложни инсталации знам ли. И кога ще го включваш? Как ще го загряваш, че нещо не ми се връзват нещата.
Така както си го намислил ми се струва че ще се получи така: отиваш да си измиеш ръцете пускаш топлата вода чакаш час и нещо тръгва топла вода. През това време си изразходвал 2-3 куб. вода.
Другия вариант е включваш и чакаш след 2 часа заспиваш от скука и точно тогава започва да ври водата.
Единственото което може да си спестиш е предпазния клапан. Ама в последно време ги правят комбинирани с възвратен. Не ти препоръчвам да го махаш.
Иначе казано си спестяваш само разширяването на балона. Покритието ще се разруши след 15-20 г. и пак ще изгние и пак ще протече.
Премисли всичко още веднъж.
Успех
Palawnik - специалист
И колко примерно? 25-30 или 50-100?
Ползвам един бойлер вече 25 г. и няма проблем. Такива сложни инсталации знам ли. И кога ще го включваш? Как ще го загряваш, че нещо не ми се връзват нещата.
Така както си го намислил ми се струва че ще се получи така: отиваш да си измиеш ръцете пускаш топлата вода чакаш час и нещо тръгва топла вода. През това време си изразходвал 2-3 куб. вода.
Другия вариант е включваш и чакаш след 2 часа заспиваш от скука и точно тогава започва да ври водата.
Единственото което може да си спестиш е предпазния клапан. Ама в последно време ги правят комбинирани с възвратен. Не ти препоръчвам да го махаш.
Иначе казано си спестяваш само разширяването на балона. Покритието ще се разруши след 15-20 г. и пак ще изгние и пак ще протече.
Премисли всичко още веднъж.
Успех
Ами доста сложно си го измислил. Това, което мога да ти предложа е малък, ама наистина малък проточен бойлер, който си е заедно с батерията. Марката е MIRA SHOWERS, много качествени английски неща и то на доста добри цени. Още не са много известни в БГ но имат представителство тук от няколко месеца. Аз съм живял в Англия няколко години и съм имал вкъши, така че гарантирам за качеството, там всички ползват това. Отиди в шоурума им имат доста батерии, мойе и да ти помогнат. Аз лично си купих страхотна батерия от там.
Адреса е ул. Джовани Горини 10, това е точно зад испанската гимназия.
Успех! :idea:
veskobravo - помощник
Palawnik бойлера си работи без никаква разлика винаги си има топла вода,само че не се създава налягане докато не отвориш кран за да го ползваш,другият ми бойлер така си е вързан работи безотказно,няма сервизи,течове и т.н.;за този не мога да си намеря хубава батеря защото са голяма рядкост
Palawnik - специалист
Не съм против да го направиш, но много играчка за малко ефективност. Потърси из железарийте или при производителя.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 9%EB%E5%F0

Питай Patz откъде го е купил.

Тема "има ли такава смесителна батерия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: