• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Описание:
Структура на Grohe - Rapid SL вариант с двоен бутон (Skate с маркуче за вакум).
Тоалетната чиния е Gural Vit rimless - без ръб.
Проблема е следния:
Независимо от настройката на голям/малък бутон, винаги изтича от малкия 6литра, а от големия 9литра.
Разгледах детайлно клипове и инструкции в интернет и навсякъде са едни и същи стъпките, а те са същите които аз изпълнявам и няма никаква промяна.
Дали това казанче има изобщо опция за пускане на по-малко от 6 и 9 литра (например 3 литра на малкия бутон и 6 на големия).
Възможно ли е заради тоалетната чиния,че е без ръб да изисква повече вода ? (въпреки,че не намирам логика).
Моля дайте някакви съвети и препоръки.
За улеснение на картинката, ви изпращам видео в което механизмана казанчето е абсолютно същия :

Благодаря ви предварително !
radius - майстор
Работи с налягане бутона, не знам кой измисли вакуума. По темата, имам 2 структури, чета правя ги еднакво и едната пуска малко, другата пуска много, колкото и кратко да натискаш бутон. И сега интересното, тази която пускаше по много, от 2 седмици, пуска както искам, даже по-малко от другата. Въртях бутоните между двете, но не се променя ситуацията. Освен това, когато искаш малко да пусне, няма смисъл да си чупиш пръстите с малкия бутон, просто натискаш за кратко големия.
Абе не работят както ми се иска, за мен трябва независимо колко кратко си натиснал големия, да си излива цялата вода, а не да трябва да го държиш натиснат докато изтече.
С интерес чакам и други мнения, да не говорим, че имаше и представител на Грьое и във форума.
kozl - майстор
пет юни 05, 2020 11:14 amkiko222 написа:
Независимо от настройката на голям/малък бутон, винаги изтича от малкия 6литра, а от големия 9литра.
Разгледах детайлно клипове и инструкции в интернет и навсякъде са едни и същи стъпките, а те са същите които аз изпълнявам и няма никаква промяна.
Какво пишеш и какво настройваш?
Настройват се при полавъците, както е по клипа. Аз монтирах 2 структури и двете заводски бяна нагласени 4/7 литра.
пет юни 05, 2020 12:51 pmkozl написа:
пет юни 05, 2020 11:14 amkiko222 написа:
Какво пишеш и какво настройваш?
Настройват се при полавъците, както е по клипа. Аз монтирах 2 структури и двете заводски бяна нагласени 4/7 литра.
Настройвам и двата поплавъка точно както е в клипа.
Големия син поплавък максимално догоре, а малкия син поплавък също догоре.
Резултат никакъв.
kozl - майстор
Всъщност не съм променял заводските настройки, защото ми се сториха напълно приемливи.
Отчетох по водомерите какво е с големия и с малкия бутон, видях разликата при непълно натискане на бутон, също забелязах, че ако казанчето не е пълно и се натисне бутон по време на пълнене пак имаше разлика в изпуснатия обем.
Логиката за промивния обем е само в поплавъците и по никакъв начин не зависи от чинията.
Аз съм пробвал и без чиния и па същото.

Изображение
Здравейте,
Няко още някакви идеи или предположения ?
Вече се чудя дали самия механизъм не е развален нещо...
jekasus - майстор
Имаш rimless тоалетна чиния и пръска навън? Това ли е проблема за намаленето на обема на казанчето?
нед юни 07, 2020 8:37 pmjekasus написа:
Имаш rimless тоалетна чиния и пръска навън? Това ли е проблема за намаленето на обема на казанчето?
Не, не пръска навън.
Проблема е,че след малка нужда искам да пуска 3литра малкия бутон, но независимо от настройките на поплавъците, количеството на малкия си остава 6 литра, а на големия 9 литра.
kozl - майстор
Как измерваш обемите?
  • 1
  • 2

Тема "Вградена структура Grohe Rapid SL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: