Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! Много ще съм благодарна да ми помогнете за следния проблем. Живея в нова 5 етажна кооперация. От няколко месеца в една от мазите има вода по една стена и малко на пода. Водата идва от някаква неголяма, но все пак вик авария в съседна къща, която е буквално на 30 см от нашата стена. Човекът в къщата не си я оправя, явно не му пречи особено, но ние не можем да оставим това така. Понеже кооперацията с съвсем нова, строителят има ангажимент все още. Той мисли да слага някаква хидроизолация там, но това няма ли да извежда водата просто по-надолу към основите? Говори за някакъв бетонен улей, но може ли наистина да се пренасочи и изведе тази вода? А ако тръбата е под къщата може ли да де реши проблеми с извеждане на нова тръба или непременно трябва да се руши пода някъде? Не искам да ни замажат очите и след 10 години нищо да не става от сградата. Благодаря, че прочетохте, както и на който коментира. Бъдете здрави!
krasi92 - майстор
Тази година подпочвени води да искаш. Какво ви кара да мислите за авария у съседа.
kozl - майстор
Докато се чудим дали водата е от теч или от високи подпочвени води :?
то ясно е, че Строителя се е изложил с хидроизолацията на сградата. Или е направена некачествено или нема такава. И двете са често срещано постижение в строителството :-D
Търси се помощ ама каква помощ при такива обяснения. Понятието бетонен улей е по-привързано към понятието дренаж, отколкото към хидроизолация.
Има методи за направа на хидроизолация от вътрешната страна на стоманобетоновите стени, но са ептен тегави за изпълнение, ако са иззидани преградните стени на мазетата и направена мазилка в-у бетона. Всичко около бетона требе да падне, да се остърже и изчисти. Хидроизолацията се полага в-у чист бетон.

Ако действително има теч в съседния имот и той е от водопровода, а не от канал, потърсете съдействие от ВиК дружеството да му проверят водомера. Ако собственика си плаща сметката на изтеклата вода от водопровода, много вероятно е да има стимул за ремонт. Ако е на база, логично е че нема да му дреме.
muhala - майстор
Това е възможно и лесно решение.

Тема "Теч в съседна къща" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: