• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здрашейте, бихтели ми казали дали офертата, която ми предложиха от един магазин е добра. В нашата баня трябва да се изкъртят плочките, за се шпакловат стените и да се изравнят, да се сменят тръбите и канала, да се направи още един канал, да се сложи окачен таван да се залепят нови плочки и под, да се вгради казанче и да се поставят мивката и шкафовете в баня със стени 29кв.м. и под 4 кв.м. за сумата от 2100лв. В тази цена влизат труда и материалите ( без плочки, казанче, мивка, шкафове и смесители). И още исках да ши питам 20 дни не са ли много за тази работа?
Благодаря :klatsch:
EDI - майстор
Не са много 20 дни, има технологични срокове.Като оферта мисля, че е добре.
pinka - помощник
определено е добра.и ние в момента правим баня с подобни размери и само за майстори сме дали 900 лева а материалите са доста скъпи
Bechev - специалист
Абе все си мисля,че 2100 лв. са мниго за тази работа! :?
SHL - специалист
По мой сметки, труда излиза около 1650лв. - не по-малко. Ако ти спретна една бърза оферта тук, ще дойдат повече пари. Наемай ги без да се замисляш. Банята не е малка - 33 квадрата си е голяма баня. Цената е добра.
Що се отнася до срока - наред е.
Теди - специалист
Взимай ги не се замисляй!
emil_v r - майстор
Не са много , много биха платили и двойно :) Точно толкова взехме тази вечер . Клиентът толкова неграмотно е преброил парите ,че са с 1200 лв в повече ! Утре трябва да го издирвам да му вращам надплатеното ,адски е неприятно. Срок 20 дена - моля Ви се - не сте правили ремонта 10 год , що требва да смятате 18, или 22 дена ще се прави .Най ме дразни като трябва да свършим някой обект за 9 септ. или 1 май :sad:
Теди - специалист
В повечето случаи е мерене на пишки важно е да стане както трябва някой ден в повече или по малко са без значение. Има ли срок цените са други поне за фирмата ми е така.
SHL - специалист
Това със сроковете си е кофти работа. Интересното е че все още клиента не разбира, че ако се разбърза накрая ( става много често ! ) или по друг начин те накара да бързаш, качеството му отива на кино. Най-елементарния случай е че клиента подпре ли те с някаква бързина, вече качество не се гледа, а срок. Като каже, че няма да ти плати или ще плати по-малко, заради срока, кой го е "еня" дали работата е красива или здрава ?! Почваш да бързаш и пред тебе стои, само една крайна дата..... И този модел клиенти почват да "реват" после....
Естествено говоря за разумните закъснения извън срока. Всеки майстор-професионалист може да си предвиди, колко ще продължи даден ремонт и да си отпусне гратисен период за спокойното завършване на обекта. Но има обекти, където излизат повече от предвидените, допълнителни работи. Тогава надниците за работниците се увеличават, времето за изпълнение се удължава и ако клиента е неспособен да разбере това, идват дни на напрежение за всички. Когато това се случи и парите за допълнителната работа не са както трябва се започва работа с евтини материали, бърз, претупан и калпав труд. И естествено никога резултата не е в плюс на клиента - винаги е в негов ущърб !
Аз, това мога да кажа на хората, които мислят, че ремонт се прави за 2 дни.....
todor_velikov - специалист
еми като ти е много 20 дена вземи почни ти да го правиш та да видим за колко ще я направиш банята :-D
  • 1
  • 2

Тема "Дали е добра офертата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: