Здравейте, Мога ли да попитам за мнение относно приложената схема за свързнаве на бойлер и по-точно за байпаса са източване отбелязан в жълто. Той отива към студената магистрала и смесители. Според вас има ли някакъв проблем този тръба за изтоване на бойлера, отбелязана в жълто да се свърже към топлата магистрала и смесителите, плюс 1 кран, който да я насочва по посока смесителите, а не обратно към бойлера. Идеята ми е, че боълерът вече е загрял водата и ако ще се изтова е логично затоплената вода да се източи от студения изход, но през топлата магистрала, а не през студената. Благодаря. /Първи пост. Извинявам се, ако не съм спазил някое правило на форума/
пет фев 18, 2022 6:41 pmJohnny B.Goode написа: Здравейте, Мога ли да попитам за мнение относно приложената схема за свързнаве на бойлер и по-точно за байпаса са източване отбелязан в жълто. Той отива към студената магистрала и смесители. Според вас има ли някакъв проблем този тръба за изтоване на бойлера, отбелязана в жълто да се свърже към топлата магистрала и смесителите, плюс 1 кран, който да я насочва по посока смесителите, а не обратно към бойлера. Идеята ми е, че боълерът вече е загрял водата и ако ще се изтова е логично затоплената вода да се източи от студения изход, но през топлата магистрала, а не през студената. Благодаря. /Първи пост. Извинявам се, ако не съм спазил някое правило на форума/Ти колко често смяташ да го точиш този бойлер, та са те налегнали такива тежко кахъри?
Аз моя бойлер до точа веднъж на 5-6 години за почистване и смяна на анод.
И не ползвам специални кранове и тръби за точене. Слагам един шлаух на клапана. Другия край на мивката. И като го пусна да се точи вечер, преди лягане, на сутринта е готов за работа.