• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
brum - майстор
Ползвам китайски такива от по ~15лв. Не капят. Налягането на водата е 4 бара. Няма ползва от това капене, та надали е направено умишлено така. Проблема ти е в слушалката според мен.

А за връзването към топла или към студена вода - при мен топлата вода е с термостатичен вентил на изхода на бойлера. На 42 градуса. Идеално за къпане със съвсем леко пусната студена вода. При това положение спокойно можеш да го вържеш директно топлата вода. Отделно другите ползи като по-малко загуби по тръбите и нулев шанс някой да се изгори с вряла вода.
MamaMy - майстор
Моя душ също е китайски и струва :shock: . Спира добре, но ако го оставя под налягане цяла нощ примерно сутрин има мокри капки под него. Много важно е маркуча да е за високо налягане. Използвам обикновена мека връзка 1,3м. Тези маркучи с металната лента навита на спирала не са подходящи за този тип слушалка. Те са за обикновените душове. Душа съм го вързал към топлата вода със сферичен кран непосредствено след термостатичния вентил на газов бойлер, който се намира непосредствено до тоалетната чиния.
Последна промяна от MamaMy на нед окт 17, 2021 9:49 pm, променено общо 2 пъти.
bulhomes2 - майстор
Заръчал съм си от ибея нещо такова https://www.ebay.com/itm/393308448144 за като ходя по квартири. В нас чинията я купувах с чуурче за миене и така съм свикнал, че ми е терсене да ползвам хартия на чужди места. Прекарал съм и и топла вода, но не я ползвам.
Има и душове - https://www.ebay.com/itm/154656098995, ма по ми удобно (да не кажа въможно) една ръка да ползвам.
brum - майстор
нед окт 17, 2021 7:21 pmMamaMy написа:
Моя душ също е китайски и струва :shock: .
Ама не е от неръждавейка :) .

Моя дойде с такъв маркуч като за душ. Вече два месеца седи така и не е направил проблем.
jekasus - майстор
brum написа:
Вече два месеца
Кратък срок за да кажеш, че готин.
Котлен камък и другия боклук ще променят мнението ти по нататък.
MamaMy - майстор
Моя е никелиран пластмасов боклук, но все пак е на повече от 3 години. Доволен съм от него. Със сигурност има много по-хубави. Аз този го взех със съвсем друга цел, но го сложих временно и си остана. Ако се скапе ще го сменя със същия, но бял. Тези фалшиви никелировки покриват гадни пластмаси. Голата пластмаса поне я виждаш.
Chefo77 - майстор
https://baniabox.bg/product/1758/ideal- ... -dush.html

И двата са ми на повече от 4 години, не са мръднали.
chapara - майстор
А моята седалка биде е на 5 години и не е 😁мръднала😁Тогава я платих на 280лв. Е кефа си заслужи парите👍🤝
kozl - майстор
съб окт 16, 2021 11:19 pmMamaMy написа:
Там където излиза меката връзка от термостата сложи сферичен кран. Не разваляй нищо. Ще пускаш налягането при влизане само при нужда. Другия по-скъп вариант Джеки го е споменал. Ел. магнитен вентил на мястото на този кран. Тока му свързан към осветлението. Светваш лампата и има налягане.
+1.
Тука в наша сграда една такава слушалка към след 15 година и се пука маркуча и целия апартамент плувна във вода, че даже протече през фасадната стена. - Още един довод да има спирателен клапан преди слушалката.
brum - майстор
Не се бях замислял какво ще стане ако поддаде маркуча. Сферичен кран тъй или иначе имам - почвам да го затварям.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с хигиенен душ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: