Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plamen__ - помощник
Здравейте,

Трябва да монтирам един стъклен параван на душ зоната, който ще се състои от 25 см. широка статична част и за нея ще е закачена 65 см. врата. Имам необходимия обков и самото закрепяне на статичната част ще е с профил към стената и пода, а в горния край ще има и рамо под 45 градуса, за да го придържа. Стъклото е 8мм закалено и самата врата ще тежи около 30кг.

Интересува ме дали трябва някакво допълнително укрепване да правя на статичната част, за да може да издържи тежеста на вратата. Дали е достатъчно да сложа набивните уплътнители или трябва още нещо (лепило например). Притеснява ме, че статичната част е само 25 см. широка и не знам дали ще успее да задържи 65 см. широка врата закачена за нея
Lutchezar - майстор
По-надеждното закрепване е ленатата да е срещу вратата, а пантите да са в стената.
tarlyo - специалист
Няма начин набивна гума да издържи тежестта на вратата за постоянно. Ще провисне вратата. Статичната част съща се хваща в стената и пода с държачи и горе с рамо. Профила е излишен в случая. Направи си проба - остъкли пачето стъкло в профила и опитай да го издърпаш с ръка. Ще излезе.
plamen__ - помощник
Благодаря много за отговорите :)

Да разбирам, че само рамото, което ще е горе, няма да е достатъчно да задържи от провисване, ако статичното стъкло не е закрепено здраво и към стената, така ли?
tarlyo - специалист
Рамото горе е за да задържи статичното стъкло, когато е отворено крилото и при самото му отваряне, защото в пантите има силни пружини. Да не се клати наляво и надясно. Когато статичното стъкло и крилото са в една повърхнина, рамото не държи.

Тема "Монтиране на стъклен душ параван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: