Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
crimsonred - помощник
Здравейте, днес нещо ме жегна да се кача да огледам как е закачен бойлера (80л.)и какво да видя. Вътрешният дюбел (ограденият) е излязъл (или е бил по дълег и не е набит целия)и това силно ме притесни. По принцип бойлера е монтиран преди 10години, тухлена стена(не знам куха или плътна), като на два пъти е свалян, но не от мен и не знам дали винаги е бил по този начин. Мисля като го сваля първо да пробвам да набия дюбела навътре, като така ще разбера дали е излязъл или така е бил първоначално. Интерисува ме и ако се стигне до нов дюбел дали мога да използвам същия отвор като запълня със анкерно лепило. Благодаря предварително.
Прикачен файл:
IMG_20220202_205253.jpg
krasi92 - майстор
Може да ползваш същата дупка
zz_stefanov - майстор
На снимката изглежда че дюбелът е излязъл навън, но никой няма да може да ти каже дали изобщо е бил забит докрай.
Сваляш, проверяваш, за анкерирането са ти писали по горе.
шоп - майстор
Аз не виждам проблем от снимката. Просто куките не са завити докрай с цел по-лесно закачане на бойлера . В момента той седи леко увиснал, но симетрично и от двете страни.
kozl - майстор
ср фев 02, 2022 9:10 pmcrimsonred написа:
Здравейте, днес нещо ме жегна да се кача да огледам как е закачен бойлера (80л.)и какво да видя. Вътрешният дюбел (ограденият) е излязъл (или е бил по дълег и не е набит целия)и това силно ме притесни. По принцип бойлера е монтиран преди 10години, тухлена стена(не знам куха или плътна), като на два пъти е свалян, но не от мен и не знам дали винаги е бил по този начин. Мисля като го сваля първо да пробвам да набия дюбела навътре, като така ще разбера дали е излязъл или така е бил първоначално. Интерисува ме и ако се стигне до нов дюбел дали мога да използвам същия отвор като запълня със анкерно лепило. Благодаря предварително.
Е тука се крие отговора.
При тези куки ако при имъкването е наклонен бойлера и тогава може да се е получил лост при оприране на планката в плочките и този лост да е изтеглил дюбела, защото от снимката се вижда, че куката в проблемния дюбел е навита повече от другата.

Освен тва аз на снимката виждам нещо около "измъкнатия" дюбел, което ми прилича на избила пяна. Това пък ме кара да си мисля, че дюбела е подлепван с пяна :?

Може ли да снимаш отвора в планката на бойлера, защото имам съмнение, че не е кръгъл, а е продълговат и куката да може да мине през отвора без да се накланя бойлера?

Ако това беше моят бойлер щях да ползвам шпилки с гайки и анкер с лепило. Но трябва да има достъп до гайките.
И ако лепиш с анкерно лепило не пълни близо до плочките, аз така спуках 2 плочки точно с анкери за бойлер. Явно се разширява това лепило при стягане.
crimsonred - помощник
Не е избила пяна, а е някаква хартия :x . Нямам достъп до гайките, така че варианта с шпилки отпада. Няма възможност и за планка на тавана понеже съм с окачен таван . Мисля, че с анкер ще се получи. Стискам палци да няма инциденти, докато дойде ред да се свърши работата, все пак е свалян преди около две години о най вероятно от тогава е така.

Тема "Бойлер проблем със куките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: