• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Paintmaster - помощник
Заложих и замонолитих със бетон линеен сифон във банята под мястото където ще е душа /няма да има душ кабина или паравани каквито и да е/ и си направих замазката с наклони към него, като се равнявах на нула по долния широк ръб на сифона където се лепи престилката. До горния ръб имам около 1,3-1,5см, което ми е предостатъчно за плочката /около 9мм/ и лепилото. Да ОБАЧЕ по-късно реших да сложа и подово с кабели, което изисква и изолация отдолу и вече със всички тези пластове излизам една плочка дебелина над горния ръб на сифона. Не ми се кърти за да го вдигам нагоре, а пък и ако го вдигна ще изгубя наклоните. Какво да правя сега?
yanko78 - специалист
Не съм специалист, но аз бих нарязъл канали в замазката за да вкарам в тях кабелите.
kozl - майстор
чет фев 17, 2022 9:06 pmPaintmaster написа:
Заложих и замонолитих със бетон линеен сифон във банята под мястото където ще е душа /няма да има душ кабина или паравани каквито и да е/ и си направих замазката с наклони към него, като се равнявах на нула по долния широк ръб на сифона където се лепи престилката. До горния ръб имам около 1,3-1,5см, което ми е предостатъчно за плочката /около 9мм/ и лепилото. Да ОБАЧЕ по-късно реших да сложа и подово с кабели, което изисква и изолация отдолу и вече със всички тези пластове излизам една плочка дебелина над горния ръб на сифона. Не ми се кърти за да го вдигам нагоре, а пък и ако го вдигна ще изгубя наклоните. Какво да правя сега?
Аз бих мислил в насока как да го надградя, за да не къртя. И ако не измисля или остава по-ниско, грозно обкрайчен с лайсни или посягам към къртач перфоратора.
arxd129 - специалист
Не ми се кърти за да го вдигам нагоре, а пък и ако го вдигна ще изгубя наклоните. Какво да правя сега?
:!: :!: :!:
Прикачен файл:
Drawing1-Model.jpg
Drawing1-Model.jpg (66.03 KиБ) Видяна 1432 пъти

За да не се загуби наклон - добавяне на пласт замазка. Навсякъде.

ПС

Колко често ще ползвате отоплението? Не че ме интересува.
Но въпросът не е случаен, де
chapara - майстор
Какво да правя сега?
Ще останеш без подово :? :-D :-D :-D
Paintmaster - помощник
Мислех си за няколко варианта:
1. Не къртя и не поправям нищо, просто не слагам 2 пласта по 3мм. корк, а само един пласт от 3 мм. Заедно с кабелите, по тънко лепило /4-5мм/ и дебелината на плочката отивам 2 мм над горния ръб на сифона, което няма да изглежда чак толкова грозно. Но при този вариант нямам почти никаква изолация под кабелите /само 3 мм/ и така подовото ще загрява мнооого бавно, защото ще грея плочата отдолу. А ще губя и енергия на вятъра.

2. Къртя сифона и тръбата до включването към ф100 и го вдигам 1.5см. Така ще мога да сложа 2та пласта корк /демек 6мм/ и ще съм до ръба на сифона както си трябва. Но губя наклона като той ще стане много слаб или почти никакъв на места.

3. Не къртя и не преправям нищо, слагам си двата пласта корк и се качвам с плочките върху сифона. Така той остава потънал и грозен. Може да опитам да направя нова по дълбока решетка от неръждавейка огъната на абкант и на лазерно рязане. А може и да остане потънала, а върху нея с нещо да залепя парче плочка. Има такива сифони който в средата вместо решетка се слага пак плочка. Само че отвора отвсякъде ще завършва само на ръба на плочките, няма да е защитен и ще се къртят ръбчетата, ако се чукнат при вадене и слагане на решетката.

4. Взимам фреза за бетон и почвам да стържа 1 см. от замазката, Само че така ще я надълбая и няма да бъде равномерна по цялата дължина. може и да се изгърби или вдлъбне на места. Ще стане много бавно за 8кв. и с много прах.

Какво бихте ме посъветвали ?
Последна промяна от Paintmaster на пет фев 18, 2022 6:31 pm, променено общо 2 пъти.
gruio - специалист
Аз не бих си сложил корк в мокрото помещение, ако ще да е под изолация, лепило и плочки.
Paintmaster - помощник
пет фев 18, 2022 6:08 pmgruio написа:
Аз не бих си сложил корк в мокрото помещение, ако ще да е под изолация, лепило и плочки.
Според това, което съм чел за корка той не гние, не поема течности и влага, много по твърд от фибрана със почти същите изолационни качества. Освен това нямам друг избор за изолация под кабелите, защото всичко друго е дебело и меко и изисква поне 4 см замазка отгоре.
А според тази схема се вижда че може да се направи със корк, само дето никой не знае как, със какво се залепва, каква хидро се използва, какво лепило за плочки и т.н.
Прикачен файл:
rrf4r4.jpg
Прикачен файл:
3-1.png
Vlad76 - специалист
[quote=Paintmaster

4. Взимам фреза за бетон и почвам да стържа 1 см. от замазката, Само че така ще я надълбая и няма да бъде равномерна по цялата дължина. може и да се изгърби или вдлъбне на места. Ще стане много бавно за 8кв. и с много прах.

Какво бихте ме посъветвали ?
[/quote]

:-D
Lutchezar - майстор
Защо наистина не ползваш повдигане на капачката на сифона? С рамка - правоъгълник от правилния материал.
  • 1
  • 2

Тема "Какво мога да направя сега? Помощ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: