Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
desss - специалист
Моля ви, дайте ми съвет от какво да си направя преградната стеничка между душа и плота с мивката. Искам да не е нещо съвсем прозрачно, да е и здраво все пак, тъй като имам малко дете. Мислим за триплекс, че ако се счупи поне да не се нарежем, но той пък от едната страна задължително трябвало да е гладък, което никак не ми харесва... Дали пък да не го облепя с фолио, или пък откъм страната на плота да му налепя някакви огледалца, а откъм душа да е нещо релефно... :?
Гледах темата за поликарбонатната плоскост, ама ми се струва че ще се огъва.
Преградната стена ще е с размери 0.65х2.60.
Някакви предложения? :)
batman - специалист
Ето аз как съм си решил проблема. Поръчах си параван с плъзгащи врати. След като предварително са направени наклоните на пода, го залепих със силикон за пода и стените. Предимствата са: 1) отделям течащата вода от душа с другата част от помещението; 2) параванът не е много прозрачен и докато някой се къпе, друг може да ползва тоалетна и мивка; 3) естетически функций. Недостатъци: силиконът става черен и трябва на около 2 години да го разглобявам, почиствам и слагам отново.
desss - специалист
От какъв материал е направен тоя параван?
При мен пода все още не е направен, тъй че мислим да го вкопаем вътре, както и в улей в стената, а горе да го захванем над окачения таван, в бетона.
velsi - Почетен майстор
Има дебели поликарбонатни плоскости. По-трудно се намират и са много по-скъпи, но пък са дебели към 15 мм и няма да се огъва.
coccinella - специалист
Аз си мисля по същия въпрос.
Ние май ще го направим със стъклени тухлички. Ама всъщност не знам дали е подходящо. :?
elby75 - специалист
Dess дай снимки да се ориентирам и аз искам нещо за преграда,но още незнам какво ,предлагаха ми паравани ,но нещо не мо допадат.
desss - специалист
направих си триплекс, тъкмо днес го взех и досега се гъзурчихме да го сложим. 5мм кафяво стъкло, и 4мм обикновено. трябваше ми да е към сантиметър, щото такива лайсни намерихме в Бриколаж.
вкопахме една в земята /тоест завинтихме я на пода, утре майстора ще сложи плочки от двете страни и няма да се вижда/, една на стената, а горе на тавана ще го закрепим с ъгли, които после няма да се виждат от окачения таван. отпред на стъклото мислим да сложим още една алуминиева лайсна, да не се порежем.
общо взето това е. утре може да щракна една снимка :)
desss - специалист
Ето малко снимки от днес, нащраках триплекса доколкото можах от вратата, щото плочките по пода бяха току-що сложени и имах забрана да влизам :-D Отпред ще слагам П-образна алуминиева лайсна /на снимките се вижда парче от нея, залепено с тиксо/ :) Прозрачничко е, ама на мен ми харесва :)

Прикачен файл

bania1.JPG
bania1.JPG (45.26 KиБ) Видяна 13644 пъти

Прикачен файл

bania2.JPG
bania2.JPG (53.6 KиБ) Видяна 13644 пъти

Прикачен файл

bania3.JPG
bania3.JPG (50.69 KиБ) Видяна 13644 пъти

Прикачен файл

bania4.JPG
bania4.JPG (42.93 KиБ) Видяна 13644 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тази лайсна неизбежна ли е?
Emerald - модератор
Десс, много приятна гама, надявам се че е реално цветопредаването на снимките. :) Кажи, как е закрепен плотът към триплекса? Дебелината на триплекса каква е? Тониран изглежда? Облицовката на плота ми харесва. Ще чакам да покажеш всичко в завършен вид.

Тема "Преградна стена за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: