• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Celeborn - специалист
Здравейте,

Майка ми днес е забравила в сифона на банята ѝ някакъв ужасяващ прах за отпушване от Лидъл по-дълго и в резултат се е рязало алуминиевото дъно и водата от чашката си изтича през дупчиците на снимката. Тъй като в неделя заминавам до края на месеца ще мога да разкъртя и сменя целия сифон чак в началото на следващия. Дотогава трябва да закърпя положението, за да може да си ползва банята и се чудих какво да му налея на дъното, което да запълни дупките. Течен метал? Битумен уплътнител? (не знам от къде да намеря чист, който да нагрея), нещо тип TYTAN X-Treme? Или нещо друго? Идеята ми е после евентуално да запуша цялата S-ка на сифона и да махна тапата на ревизионната(?) дупка, за да водата се оттича директно през нея, за по-сигурно... е, ще подмирисва малко, но не е фатално, другият сифон там си е перманентно сух и мирише доста рядко.

Благодаря предварително за акъла!
Прикачен файл:
IMG_2901.jpeg
Прикачен файл:
IMG_2903.jpeg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разтопено олово, може би
sstefanov - майстор
Сещам се за епоксидна смола или акрилен уплътнител (не силикон, че той разяжда).
Celeborn - специалист
n_a, оловото май не се прилепя за алуминий, но ми даде добра идея... като се замисля, имам пропанова горелка Providus, която уж стига до 2400 градуса и един почти пълен флакон MAPP газ на Rothenberger, та ще взема направо да си стопя и излея малко алуминий :D Като цяло ме е шубе да нагрявам директно сифона и да пълня с нискотемпературен алуминиев припой (тип ALUMALOY), но може и това да пробвам първо, поне за запълване на дупчиците, пък после ще залея дъното директно. Отново благодаря за идеята, надали щях да се досетя иначе...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет сеп 09, 2022 12:22 amCeleborn написа:
n_a, оловото май не се прилепя за алуминий, но ми даде добра идея... като се замисля, имам пропанова горелка Providus, която уж стига до 2400 градуса и един почти пълен флакон MAPP газ на Rothenberger, та ще взема направо да си стопя и излея малко алуминий :D Като цяло ме е шубе да нагрявам директно сифона и да пълня с нискотемпературен алуминиев припой (тип ALUMALOY), но може и това да пробвам първо, поне за запълване на дупчиците, пък после ще залея дъното директно. Отново благодаря за идеята, надали щях да се досетя иначе...
Бе ти и с гипс можеш да запълниш. Месец ще изкара и напълно безопасно.
Олово, защото е с едни 200 градуса по-хладно и няма да разтопи вече компрометирания сифон. Обаче си мисля за тръбите надолу...

Лист тоалетна хартия, посипан със сода бикарбонат и залят с каноконлит става
Celeborn - специалист
Лист тоалетна хартия, посипан със сода бикарбонат и залят със секундно лепило става
Е това вече е супер идея, тотално бях забравил как реагират сода + секундно лепило! Утре като съм там ще зачистя и ще пробвам, тамън имам едно шишенце със супер нисък вискозитет AkFix 702, което ми остана от оправянето на един разлепен волан + доста фина сода за пиене. Ще пусна снимки от резултата :prayer:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет сеп 09, 2022 12:39 amCeleborn написа:
Лист тоалетна хартия, посипан със сода бикарбонат и залят със секундно лепило става
Е това вече е супер идея, тотално бях забравил как реагират сода + секундно лепило! Утре като съм там ще зачистя и ще пробвам, тамън имам едно шишенце със супер нисък вискозитет AkFix 702, което ми остана от оправянето на един разлепен волан + доста фина сода за пиене. Ще пусна снимки от резултата :prayer:
И тх за арматура :-)
kozl - майстор
Не съм пробвал това със содата и секундното лепило, но има смоли, които втвърдяват за половин час. Поксипола е от тях, но е скъп. Аз съм купувал от Лидл подобни. По слаби са като здравина, но в случая не ти е необходима здравина, а водоплътност.

Аман от алуминиеви сифони. По магазините е пълно с таквиз. Явно ще се пати :x
chapara - майстор
Забъркай само цимент с кварцов пясък и залей.
kozl - майстор
пет сеп 09, 2022 10:15 amchapara написа:
Забъркай само цимент с кварцов пясък и залей.
Е то за целта има бърз цимент на Боро Стяга за половин час.
  • 1
  • 2

Тема "Кърпене на прояден алуминиев подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: