Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, съседите ме обвиняват, че теча идва от мен, защото съм на първия етаж и тече в общото мазе от някоя тръба, но не може да се разбере от коя точно. В момента правя ремонт на банята и причината не е от фуга от месец не се пуска вода в банята а само в кухнята и пералня. И продължава да си капе долу в мазето. Тръбите за банята са изместени изцяло от общите а и при мен няма никъде мокро. Може би някъде под мен в плочата сама тръба е спукана. В момента аз не пускам никаква вода. Но дори и някой друг да пусне вода то капе. Не знам дали не е от някоя тръба на кухнята или от пералнята. Дали е възможно с камера да се локализира теча? Моля за съвет дали теча е от мен или би могъл да се води обща част? Благодаря
brum - майстор
Заради тия с термокамерите дето откриват течове почти бях разкъртил банята. Броени дни преди да почна с ремонта на съседа му изби някаква връзка зад хидромасажнният душ (или както там му се казва) и като го оправиха теча на долният етаж спря.

Та имай едно на ум. Но можеш да направиш следната проба - спри си крановете от вертикалните щрангове за няколко дни. Ако теча изчезне е много вероятно да е от теб. Ако не - не е лично твой проблем. Или е общ, или е на някой друг.
Чираче - майстор
Възможно е да от канализация и тръба, която е в бетонната плоча. Обикновено е от снадка или коляно. Имал съм такъв случай. Пробвай с перфоратор да разкъртиш отдолу там, където е теча. Внимавай да се счупиш тръбата, най вероятно е Ф50.

Тема "Теч в плочата на общото мазе" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: