• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kaltchevmg - специалист
От известно време съм в ремонт и се опитвам повечето неща аз да ги направя. Засега се получава задоволително така че продължавам. Справих се със леленето на плочки на стената в кухнята, но там беше лесно понеже стената беше предварително изравнена от майстор. Проблема ми е сега пода в банята който трябва да има наклон. След като поставих тръбите от канализацията направих изравняваща замазка със циментов разтвор с лек наклон към сифона. След това шпакловах тънко с лепило. Освен това съм направил грешката да купя твърде големи плочки за целта над 30 см. Притеснява ме че ако искам да спазя наклона ще стане доста неравно. Мислех за вариант в който да отрежа плочките на 4 но се отказах защото ще се получат доста остри ръбове. Добра идея ми се вижда да го направя като четири отделни равнини с обща точка сифона, както някой беше споделил в сайта. Моля ви посъветвайте ме ако сте се сблъсквали с подобен проблем или ако ви хрумнва някаква идея. Пода е някъде 2.7 на 2.2 в единия ъгъл има душкабина 0.9на 0.9 която е с отделен сифон и тоалетната чиния е отделена със стена от стъклотухли на съседния ъгъл. Благодаря предварително!
Cyberloner - специалист
прави се именно 4 равнини с обща точка сифона :wink: и започваш да лепиш от сифона към стените
kaltchevmg - специалист
След като видях наклона на други подове прецених че моя е доста малък, така че ще ще направя предварително още една замазка за да ми е по лесно при лепенето на плочките /0.33 на 0.33/. При варианта със четирите равнини съм сигурен че ще се получи крив ръб на снадката между пода и стените, т.е. ръбът ще се издига при четирите ъгъла и ще се снижава там където равнините се събират или това е цената която трябва да се плати при този метод. :?
kaltchevmg - специалист
Другия вариант е ръбът между пода и стената (не съм сигурен майка ли се казваше) да се вдигне (ще го вдигна защото наклона ми към сифона е твърде малък) и да се нивелира на едно ниво. След това при замазката да се дръпне мастара между сифона и вече дигнатия ръб /майка /. Но както казах плочките са по големи и на ръбовете между самите плочки ще се получи голямо разминаване. :?
kaltchevmg - специалист
Прикачих няколко снимки да видите какво се получи. Като за първи път мисля че не е зле. Плочките по стената си бяха сложени не от мен.

Прикачен файл

DSC00003.JPG
DSC00003.JPG (73.85 KиБ) Видяна 8283 пъти

Прикачен файл

DSC00005.JPG
DSC00005.JPG (75.09 KиБ) Видяна 8283 пъти

Прикачен файл

DSC00022.JPG
DSC00022.JPG (83.48 KиБ) Видяна 8283 пъти

Прикачен файл

DSC00023.JPG
DSC00023.JPG (72.86 KиБ) Видяна 8283 пъти

Прикачен файл

DSC00026.JPG
DSC00026.JPG (61.6 KиБ) Видяна 8283 пъти
kaltchevmg - специалист
Забравих да кажа че се отказах от варианта с големите плочки и купих по малки (както се вижда от снимката)
metody - помощник
И мене ме интересува точно как се пологат плочки под наклон . Сега съм на етап "замазки" и ще ми е доста полезно да обяснят майсторите как правят замазка под наклон при положение че сифона е в центъра на помещението . Също ме интересува и ъгъла на диневелацията - 2см на л.м. достатъчен наклон ли е . И накрая ако е възможно да обясните етапите на полагането на подови плочки под наклон.
П.С. Колега на твойта баня не си ли оставил прекалено големи фуги ?
metody - помощник
И мене ме интересува точно как се пологат плочки под наклон . Сега съм на етап "замазки" и ще ми е доста полезно да обяснят майсторите как правят замазка под наклон при положение че сифона е в центъра на помещението . Също ме интересува и ъгъла на диневелацията - 2см на л.м. достатъчен наклон ли е . И накрая ако е възможно да обясните етапите на полагането на подови плочки под наклон.
П.С. Колега на твойта баня не си ли оставил прекалено големи фуги ?
kaltchevmg - специалист
погледни тази статия от форума може да ти помогне http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1105
SHL - специалист
kaltchevmg написа:
Другия вариант е ръбът между пода и стената (не съм сигурен майка ли се казваше) да се вдигне (ще го вдигна защото наклона ми към сифона е твърде малък) и да се нивелира на едно ниво. След това при замазката да се дръпне мастара между сифона и вече дигнатия ръб /майка /. Но както казах плочките са по големи и на ръбовете между самите плочки ще се получи голямо разминаване. :?
За човек, който за първи път прави баня по подобни обяснения си се справил чудесно. Браво.
  • 1
  • 2

Тема "лепене на теракот на пода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: