От известно време съм в ремонт и се опитвам повечето неща аз да ги направя. Засега се получава задоволително така че продължавам. Справих се със леленето на плочки на стената в кухнята, но там беше лесно понеже стената беше предварително изравнена от майстор. Проблема ми е сега пода в банята който трябва да има наклон. След като поставих тръбите от канализацията направих изравняваща замазка със циментов разтвор с лек наклон към сифона. След това шпакловах тънко с лепило. Освен това съм направил грешката да купя твърде големи плочки за целта над 30 см. Притеснява ме че ако искам да спазя наклона ще стане доста неравно. Мислех за вариант в който да отрежа плочките на 4 но се отказах защото ще се получат доста остри ръбове. Добра идея ми се вижда да го направя като четири отделни равнини с обща точка сифона, както някой беше споделил в сайта. Моля ви посъветвайте ме ако сте се сблъсквали с подобен проблем или ако ви хрумнва някаква идея. Пода е някъде 2.7 на 2.2 в единия ъгъл има душкабина 0.9на 0.9 която е с отделен сифон и тоалетната чиния е отделена със стена от стъклотухли на съседния ъгъл. Благодаря предварително!