Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pavkatay - майстор
предстои ми ремонт на баня и имам няколко неясни момента- като например как да скрия тръбата на подовия сифон на съседите от горния етаж, която е на средата на тавана на моята баня. имам снимка но имам проблем с формата и не мога да я пратя. освен това имам приличен опит в реденето на плочки , но съм редил само на пода, интересува ме каква е технологията за редене на стената и кои плочки се редят първо- на пода или на стената
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Първо редиш стената, от втория ред нагоре, после пода и накрая първи ред стена. Мисля, че беше описано някъде тук.
По равна мазилка лесно се редят плочки. И равна мазилка лесно се прави, така-че... действай :).
За сифона на тавана - колко ти е висок тавана и колко ти виси сифона? Колко ти е голяма банята?
pavkatay - майстор
значи плочките от първият ред на стената се режат, а вторият ред се реди най -вероятно върху закован на стената мастар, защото иначе плочките ще се свличат.за сифона прилагам снимки, а банята е с размери около 3м на 1.6м

Прикачен файл

P1010035.jpg
P1010035.jpg (76.57 KиБ) Видяна 2956 пъти

Прикачен файл

P10100363.jpg
P10100363.jpg (69.91 KиБ) Видяна 2956 пъти
masterval - майстор
Доста работа те чака!
Имаш, според мен, един проблем с тръбите за парното - струва ми се, че над твоята баня те не са обмазани добре (тоест няма мозайка или плочки на пода) и затова ти се мокри плочата. ТОва е един вариант, друг вариант е ако тръбите са корозирали било то от старост, било то от замазване с гипс, не знам, но дано не е така!
Тръбата на сифона им!!! Не съм виждал такова изпълнение. Единственият начин, който аз виждам, е да преправиш тръбата така, че да влиза във ф110 букв. под тавана и после да я скриеш в някаква конструкция от типа "окачен таван". ТОва можеш да го направиш само за ъгъла с отходната тръба. Няма смисъл да затваряш целия таван, това ще доведе до сваляне на изводите за бойлера и него самия с поне 10 см.
Ако сменяш всички плочки, може да не ги вдигаш до тавана, остави пояс двайсетина см или плочките да са до нивото на вратата.
pavkatay - майстор
ами ремонта ,който предвиждам включва подмяана на тръбите с нови-pvc,тези тръби на парното ще ги махна ,защото те от много години не се ползват и ще ми пречат за монтажа на душ- кабината-тя ще е точно под този сифон на тавана. а окачен таван на цялото помещение мисля че няма да е проблем

Тема "имам нужда от идея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: