Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MamaMy - майстор
За бога братя не си купувайте бойлер само заради дизайна! Вярно, за него имат 10 точки и до там. Всъщност си купувате 2 бойлера по 40л свързани като скачени съдове срещупосочно. Плащате 2 на цената на 3, а ползвате 1,5 когато работи обаче :lol: . Чест им прави, че му дават гаранция 5 години и си я поддържат, но това не ви прави по-чисти когато не работи. При мен попадна подменен по гаранция на една година след три пъти сменена платка на импулсно захранване. Китайската електроника е доста добре скрита за да не може да я видите и пипате, но платката на захранването предвидливо е поставена на удобно за смяна място. Типично за марката всичко е залято с пяна от по-плътната. Всичко което е оставено видимо внушава стабилност. За целта около фланците са монтирани гривни имитиращи неръждавейка. Целта е да се скрият заварките и колкото се вижда от необработените отвън казани. Двата казана са си два напълно отделни бойлера с общо захранване и управление, но всеки с отделен температурен датчик, по 2 сухи нагревателя и по една класическа термо защита както и по един магнезиев електрод. Всичко изглежда чудесно, с достатъчно дебели и хубаво кримпнати обувки. Връзката между двата казана е също извън пяната, но е с гофрирана неръждавейка и бронзови гайки. Въобще отвън всичко изглежда стилно и изпипано. Бойлера е предвиден да работи както вертикален така и хоризонтален като има функция да се окаже на електрониката. По този начин тя изключва нагревателите на горния съд и ползвате само тези в долния. Така реално получавате само половин бойлер. Голяма далавера. Той заема място за два и половина. След разрязване и премахване на пяната установих следното :shock: :
Планките за закрепване които са изработени по специална система, държат само външния кожух. Няма никаква механична връзка между 135кг-вите казани и окачването освен монтажна пяна. Казаните вече бяха ръждясали на много места, а на една от заварките си личи пукнатината и началото на теч. Не е подменен за това, но все пак е само на една година.
След видяното тази марка тотално я загърбвам. Съветвам ви да направите същото освен ако не сте си намерили парите на улицата. :roll:
Andri01 - майстор
Отдавна съм я ритнал тази марка. Тука съм писал причините! Много реклама и качество под 0-та!
LazarGanev - "Велик майстор"
Че кой производител емайлира или боядисва водосъдържателите отвън? Колкото до конструкцията - тя е еднаква за всички подобни марки и със сигурност не е измислена от Теси, нито от Елдом, които също имат такъв модел. Аз не познавам съвременен бойлер, на който планките за закрепване са хванати за водосъдържателя - всичките са на кожуха. Но нали се сещате, че това не е гаражно производство, така е проектирано, минало е изпитания, има си сертификати и т.н.. Казвал съм го и пак ще го кажа - Теси е третият по големина производител на бойлери в Европа след Атлантик и Аристон, произвежда за различни брандове - немски, полски, италиански, явно има защо. Ходил съм в четирите им завода, роботите са навсякъде. Познавам качеството и на Елдом, Сънсистем, Атлантик (от Египет) и ако съм се спрял основно да работя с Теси, значи съм преценил кое колко струва. "Ревю"-то щеше да е безценно, ако имаше разкостени поне още 1-2 марки и да се сравнява :cool:
radius - майстор
Каква е идеята на тия 2 балона? Нещо гениално ще да е, ама не се сещам
Идеята е да се постигне плоска форма, толкова любима на всички дизайнери и голяма част от потребителите, т.е. повече за гъзария. Аз също не съм привърженик, но това е начина при такова задание, няма как да се направи плосък водосъдържател
Andri01 - майстор
...Особено със серпентини пълни с ръжда и окалина. Чак сами си го признаха и си го взеха обратно. :lol:
MamaMy - майстор
Значи мога при следващо отваряне да покажа Дипломат. Пак е същата пяна, но предварително отлята в калъпи и направена на отделни секции. Редят се в кожуха и си се разглобява съвсем културно. Водосъдържателя е емайлиран и отвън. Електроника няма. Отварях го да сменя анодната защита.
чет дек 14, 2023 2:04 pmMamaMy написа:
Значи мога при следващо отваряне да покажа Дипломат.
Дипломат не е производител, а куха търговска марка с променливо качество, тъй като се поръчва на всевъзможни производители. Най-добра изолация е с пяна, впръскана директно в корпуса, вложението е най-голямо ююююююю9недостъпно за малки производители), но и най-гъвкаво при смяна на моделите. Емай отвън е абсолютно излишен, само оскъпява производството. При положение, че има 5г. гаранция и средно 10 години живот, се падат по 2-3-5лв на месец амортизационни отчисления, т.е 5-10% от месечната сметка за ток, който изгаря този бойлер. Несериозно е да се правят такива тънки сметки според мен, но секи сам си преценя къде да съсредоточи вниманието си
kozl - майстор
Въпреки отрицателните отзиви за този бойлер синът си го окачи в апартамента. Всъщност окачихме го двамата с пот и пъшкане, защото хем си тегне, хем се сбра в нишата по размер и немаше место за ръцете отстрани на бойлера. Вертикален монтаж в ниша.
В комплекта имаше 2 броя пластмасови преходника 1/2" м-ж, предназначени за монтаж към входната и изходяща тръба на бойлера.
Следвайки инструкцията ги навинтих, въпреки, че нещо в мен се противопоставяше на инструкцията.

Та въпросът ми е каква е логиката на тези пластмасови преходници :?

Некакви демпферни връзки :? Е да ама ако тъй то меките връзки или РР тръби ще поемат деформациите и нема нужда от такива преходници.

Предпазители ако не сработи клапана :? Мое би за по-лесно откачане от водопровода при стартово излитане :? :-D

М..да еденственият ми опит с нещо подобно, бе с елдомски бойлери окомплектовани с полипропиленови предпазни клапани. След нема и година пластмасовите клапани беха подменени с метални поради спукване на корпусите им.
Това са диелектрични връзки, които е препоръчително, но не е задължително да се монтират. Ако бойлерът по някаква причина се офази, да не се предаде предаде фазата по водопровода. На газовите инсталации също слагаме подобни връзки, даже задължително. Щом водопровода е от ППР, няма никакви проблеми, ако не се поставят. Аз препоръчвам един удължител на изходящата вода, за по-добро чело за меката връзка (на входа тази функция изпълнява възвратно-предпазния клапан

Тема "Бойлер Теси BelliSlimo Dry GCR 100 27 24D E31 EC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: