Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
wernis - специалист
Търся варианти за монтаж на рафтове в банята. Рафтовете са от камък и на мен ми се върти тази идея на скиците но те си имат предимства и недостатъци. На първа скица рафта може да се подмени лесно ако се наложи ,но пък не е толкова стабилен като при втората. Общият недостатък на двет е че се вижда профила отдолу, а както съм го замислил единия рафт ще е височко.

Прикачен файл

Sn_01.jpg
Първи вариант
Sn_01.jpg (48.3 KиБ) Видяна 3100 пъти

Прикачен файл

Sn_02.jpg
Втори вариант
Sn_02.jpg (50.44 KиБ) Видяна 3100 пъти
Тани - модератор
Струва ми се , че ако разчиташ само на това захващане няма да стане и по двата начина!
wernis - специалист
Какви са съображенията , да не е устойчиво ? Металният профил може да е по цялата дължина на рафта и при това може да е по широк. Също така си мисля дали няма да е удачно да го залепя рафта към профила с по здраво лепило...
Тани - модератор
Добре би било , ако има начин да захванеш рафта и от късата страна. иначе профила трябва да е широк поне наполовина на рафта , а още по-добре 2/3
dobromir.marinov - специалист
Ако рафта стига до съседната стена няма нужда от профил отдолу-вграждаш го в плочките от към дългата и късата му страна,става достатъчно здраво.Аз съм правил такъв рафт от стъкло.
Emerald - модератор
Къде мислиш да го слагаш този рафт? :o :shock:

По втората (N1) схема няма начин да стане. Първата (N2) е съмнителна. Отгоре камъка е подпрян само от плочка и може да я отчупи или повреди. Абе физика не си ли учил? :-D Трябва да вкопаеш малко камъка в стената. :? Я дай снимка къде смяташ да слагаш тези рафтове! Не си споменавал. Жената знае ли че и рафтове ще трябва да бърше? :lol:

Тема "Търся варианти за монтаж на рафтове в банята ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: