От известно време съм в ремонт и се опитвам повечето неща аз да ги направя. Засега се получава задоволително така че продължавам. Справих се със леленето на плочки на стената в кухнята, но там беше лесно понеже стената беше предварително изравнена от майстор. Проблема ми е сега пода в банята който трябва да има наклон. След като поставих тръбите от канализацията направих изравняваща замазка със циментов разтвор с лек наклон към сифона. След това шпакловах тънко с лепило. Освен това съм направил грешката да купя твърде големи плочки за целта над 30 см. Притеснява ме че ако искам да спазя наклона ще стане доста неравно. Мислех за вариант в който да отрежа плочките на 4 но се отказах защото ще се получат доста остри ръбове. Добра идея ми се вижда да го направя като четири отделни равнини с обща точка сифона, както някой беше споделил в сайта. Моля ви посъветвайте ме ако сте се сблъсквали с подобен проблем или ако ви хрумнва някаква идея. Пода е някъде 2.7 на 2.2 в единия ъгъл има душкабина 0.9на 0.9 която е с отделен сифон и тоалетната чиния е отделена със стена от стъклотухли на съседния ъгъл. Благодаря предварително!
- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kaltchevmg
- специалист
15 мнения в "лепене на теракот на пода"
Cyberloner
- специалист
прави се именно 4 равнини с обща точка сифона
и започваш да лепиш от сифона към стените
kaltchevmg
- специалист
След като видях наклона на други подове прецених че моя е доста малък, така че ще ще направя предварително още една замазка за да ми е по лесно при лепенето на плочките /0.33 на 0.33/. При варианта със четирите равнини съм сигурен че ще се получи крив ръб на снадката между пода и стените, т.е. ръбът ще се издига при четирите ъгъла и ще се снижава там където равнините се събират или това е цената която трябва да се плати при този метод. 
kaltchevmg
- специалист
Другия вариант е ръбът между пода и стената (не съм сигурен майка ли се казваше) да се вдигне (ще го вдигна защото наклона ми към сифона е твърде малък) и да се нивелира на едно ниво. След това при замазката да се дръпне мастара между сифона и вече дигнатия ръб /майка /. Но както казах плочките са по големи и на ръбовете между самите плочки ще се получи голямо разминаване. 
kaltchevmg
- специалист
Прикачих няколко снимки да видите какво се получи. Като за първи път мисля че не е зле. Плочките по стената си бяха сложени не от мен.
Прикачен файл
DSC00003.JPG (73.85 KиБ) Видяна 8439 пъти
Прикачен файл
DSC00005.JPG (75.09 KиБ) Видяна 8439 пъти
Прикачен файл
DSC00022.JPG (83.48 KиБ) Видяна 8439 пъти
Прикачен файл
DSC00023.JPG (72.86 KиБ) Видяна 8439 пъти
Прикачен файл
DSC00026.JPG (61.6 KиБ) Видяна 8439 пъти
kaltchevmg
- специалист
Забравих да кажа че се отказах от варианта с големите плочки и купих по малки (както се вижда от снимката)
metody
- помощник
И мене ме интересува точно как се пологат плочки под наклон . Сега съм на етап "замазки" и ще ми е доста полезно да обяснят майсторите как правят замазка под наклон при положение че сифона е в центъра на помещението . Също ме интересува и ъгъла на диневелацията - 2см на л.м. достатъчен наклон ли е . И накрая ако е възможно да обясните етапите на полагането на подови плочки под наклон.
П.С. Колега на твойта баня не си ли оставил прекалено големи фуги ?
metody
- помощник
И мене ме интересува точно как се пологат плочки под наклон . Сега съм на етап "замазки" и ще ми е доста полезно да обяснят майсторите как правят замазка под наклон при положение че сифона е в центъра на помещението . Също ме интересува и ъгъла на диневелацията - 2см на л.м. достатъчен наклон ли е . И накрая ако е възможно да обясните етапите на полагането на подови плочки под наклон.
kaltchevmg
- специалист
погледни тази статия от форума може да ти помогне http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1105
SHL
- специалист
kaltchevmg написа:Другия вариант е ръбът между пода и стената (не съм сигурен майка ли се казваше) да се вдигне (ще го вдигна защото наклона ми към сифона е твърде малък) и да се нивелира на едно ниво. След това при замазката да се дръпне мастара между сифона и вече дигнатия ръб /майка /. Но както казах плочките са по големи и на ръбовете между самите плочки ще се получи голямо разминаване.За човек, който за първи път прави баня по подобни обяснения си се справил чудесно. Браво.
- 1
- 2
Тема "лепене на теракот на пода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература