Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dobriq313 - напреднал
Здравейте,
По спешност ми се налага да направя ремонт на ВиК в много стара къща.
Ще трябва да си подсигуря вода само за първа необходимост (тоалетна, една чешма и пералня машина).

Въпросът ми е: има ли измислена разпределителна / разклонителна кутия за вода? Идеята ми е кутия с колектор за топла и колектор за студена вода. Всеки от тези колектори да има примерно по 8-10 отделни кранчета/изводи и да мога да си закача една по една тръби за отделните стаи, когато имам възможност и време. Така ще си прекарам вода по приоритет за първа необходимост и ще добавям в бъдеще за другите стаи.
Не живея постоянно на това място и искам да подновявам когато имам физически време.
Днес видях теч от старите тръби върху електрическата инсталация (стари кабели, с нещо като навита черна хартия върху тях) и трябва да реагирам спешно.
Купих си поялник за полипропиленови тръби и трябва да започна с новите тръби веднага.

Благодаря ви
Марин
chapara - майстор
Направи си го с тройници и кранчета или търсиш некви скъпотии с емблема :?
Колеги,.....хм.....,давате ли си сметка, че Марин няма никакъв опит и поради това си незнание не може да вземе адекватно решение как да си изгради водопровода?!
Речите му да направи схема на точките, които иска да захрани с топла и студена вода, попитайте от къде ще започне подманята, те такива водопроводни работи!
Тук все ще се вясне кадърен водопроводчик, който да нахвърля няколко съвета.
kozl - майстор
Изглежда е така - липса на опит.
Освен ако колекторните сглобки не се ползват за управление на потоците по стаите :?
Не се ползва вода в стаята - врътка и се кранчето.
Нещо като хотелско изпълнение, мое би.
iliya_i - майстор
вт дек 17, 2024 7:35 pmkozl написа:
Нещо като хотелско изпълнение, мое би.
То в една къща колко помещения с вода да има. Да речем, че къщата е на 3 етажа, всеки с кухня и кенеф. Общо 6 бр, ако не са съседни.

Кака беше пуснала преди време картинка на мечтаната и къща със 7 спални и 13 кенефа. Те там вече има смисъл от колекторна система.

Инъче правиш едно помещение и оставяш връзка с тапа за следващото. После си продължаваш от тапата.
Ама този дето пита идея си няма какво ще прави. Ще пуска до всеки етаж вертикала от колектора на партера :lol: :lol: :lol:
chapara - майстор
То колкото повече кранчета, толкова по зле в дълготраен план😉😃
вт дек 17, 2024 8:42 pmchapara написа:
..... в дълготраен план
Дай боже повече и по далеко, само дълготраен да е!

Тема "Има ли измислена разпределителна/разклонителна кутия за ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: