• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pipilica - майстор
Та въпроса ми е освен с латекс има ли друга опция. Доста е стара и въпреки че я мих с четка и веро си стои леко пожълтяла. Ся да стържа и да се уча как се прави не е опция. Става дума за две бани едната е малка 2 квадрата и по-голямата около 12 квадрата, 25-30 санта над плочките и таваните.
Нали си имам машина за пръскане та се сетих за латекс, по-рядък на две ръце.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Първо грунд ;-)
kozl - майстор
Аз я "освежих" пръсканата мазилка в 2 бани, само че с четка.
Преди това няколко пъти е пръскана с препарати за премахване на мухъл, докато препаратите престанаха да действат.
Обаче понеже щях да клепам с четка, първо я зашкурих пръсканата мазилка с едра, здрава шкурка и така премахнах връхчетата на мазилката, та по лесно да драпам с четката.
С повече труд и разход на грунд и боя стана. Грунда беше бял, боята също, получи се с една ръка грунд и 1 ръка боя.
С пръскане вярвам ще е по-лесно, но аз нямам машина за латекс. С четката то не е боядисване, а набутване на боята в грапавините.
А м-у другото видях да пръскат латекс с машина Парксайд :roll:
вт яну 14, 2025 7:39 amkozl написа:
......пръскат латекс с машина Парксайд :roll:
Професионално?!
kozl - майстор
вт яну 14, 2025 7:50 amТрифон П.Трифонов написа:
вт яну 14, 2025 7:39 amkozl написа:
......пръскат латекс с машина Парксайд :roll:
Професионално?!
Да.
По-скъпата техника - в почивка.
MamaMy - майстор
Латекс се пръска и с прахосмукачка и буркан. Забравяте за добрите стари методи!
brum - майстор
Повечето прахосмукачки не стават вече :) . С тия изчанчени дизайни няма къде да хванеш изходящият въздух.

Сигурно и на четката някой ден ще гледаме като на доброто старо. Ама ... не ми е толкова футуристична мисълта за да се сетя с какво ще я сменим.
pipilica - майстор
Добре, ясно с латекс ще е, все пак питах да няма некви по-модерни бои, а кат казах модерни бои та се сетих че наскоро боядисвах една врата с няква на водна основа, много яко стана, дали няма да стане и за мазилката.
вт яну 14, 2025 8:18 amMamaMy написа:
Латекс се пръска и с прахосмукачка и буркан. Забравяте за добрите стари методи!
Е тя машината на Парксайд е точно това, нали писах в друга тема как съм я подобрил.
kozl - майстор
Аз писах за машина Парксайд за шприцване на латекс под налягане. Не ползва въздух и поне аз не съм срещал в БГ Лидълите таква.

А тези машинки, които ползват въздух няма ли да са в проблем за пръскане по таван?

Но пък чак сега ми светна, защо Трифон реагира на Парксайда :)
Последна промяна от kozl на вт яну 14, 2025 1:17 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Пръсни я с гасена вар и малко Ц200, или ако намериш Титанвайс.
По-трудния вариант е с циментова шпакловка да се шпаклова и да се положи силикатна мазилка с 1,5К.от там нататък ще освежаваш само с миене (водоструйка).
  • 1
  • 2

Тема "Освежаване на пръскана мазилка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: