Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Наскоро закупих къща с орех. Имам разрешение за премахване. Хората, които дойдоха да го отсекат, казаха, че нищо не става от него, няма да платят нищо за материала, но ще го вземат. Въпросът ми е боклук ли ми е орехът според прикачените снимки? Предварително благодаря!
Не се виждат снимки.
Подозирам, че искат да спечелят повече, отколкото би трябвало.
Потърси друг дървосекач за мнение!
bigdragon - майстор
пон фев 17, 2025 5:47 amPlutarchy написа:
... няма да платят нищо за материала, но ще го вземат....
И замисли ли се :?:
Дали струва нещо материала :?:
hidrazin - майстор
съб окт 22, 2022 3:36 pmMilenadimova@abv.bg написа:
Здравейте,
Наскоро закупих къща с орех. Имам разрешение за премахване. Хората, които дойдоха да го отсекат, казаха, че нищо не става от него, няма да платят нищо за материала, но ще го вземат. Въпросът ми е боклук ли ми е орехът според прикачените снимки? Предварително благодаря!
Бот или тоя орех още го режат/продават? :?
:partyman:
kr1100 - майстор
пон фев 17, 2025 6:18 amТрифон П.Трифонов написа:
Не се виждат снимки.
Подозирам, че искат да спечелят повече, отколкото би трябвало.
Потърси друг дървосекач за мнение!
Без снимка не може да се гадае.
Подозирам ,че е много стар орех с хралупа в стъблото / кух / и само външните дебели кори го държат.
Ако е сух отдавна е зверски трудно рязането - хвърчат искри и затъпява веригата бързо.
Офф два бр. съм свалил. Единия беше поне поне на 70-80г, но вече кух . Като копаеха за мръсен канал багера изкърти 2 дебели корена от около 20 см фи., единия под "улицата" другия от "улицата към имота. Отдавна бях започнал да го свалям клон по клон ,че беше изсъхнал.
Навремето е бил ценна дървесина , вече никой не се занимава с бичене и т.н.
Проверявах за интерес за закупуване на минимална цена на дървесината - никой не прояви желание.

Тема "орехова дървесина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: