Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dragonn2 - специалист
Здравейте,

Имам дилема със свързването на чешмата и пералнята, които се падат от дясно на структурата на тоалетната.
Проблемът е че структурата е доста близо, дори ще бъде леко вкопана в стената и няма място и за тръби да минават зад нея.
Едната опция както я виждам е да пусна тръбите по-ниско, за да минат под "казанчето". Другата е да ги вдигна над структурата, около 120 см от пода.
И в двата случая ще станат много чупки. Дайте идея кое е по-добре или ако има по-удачен вариант, който аз не виждам.

На снимката съм нарисувал горе-долу изводите за вода, но разстоянието от пода все още го уточнявам.

Благодаря!
Прикачен файл:
20250219_190744.jpg
radius - майстор
Ми пусни ги 20 см по-ниско, да минат под казанчето.
От какъв материал са стените?
chapara - майстор
От смешен итонг са стените. Както каза по ниско и после вкопани, какъв е проблема за чупките?
iliya_i - майстор
Това не знам как ти хрумна да го нарисуваш всичко на една височина, ама изводите за душ, мивка, пералня и т.н. се оставят на различни височини.
Та пускаш си хоризонталните под казанчето и то тях нагоре към различните консуматори.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няколко месеца занимавка, за да премести пералнята от ляво в дясно...
dragonn2 - специалист
чет фев 20, 2025 8:40 amiliya_i написа:
Това не знам как ти хрумна да го нарисуваш всичко на една височина, ама изводите за душ, мивка, пералня и т.н. се оставят на различни височини.
Та пускаш си хоризонталните под казанчето и то тях нагоре към различните консуматори.
Мислех да ползвам УКБ елемент за изводите на душа и от там през него да продължи водата към останалите. След душ зоната ще сваля тръбите долу ниско и след като минат зад структурата, ще ги вдигна малко нагоре, за да минават над изходите на канализацията за мивката и пералнята.

Душа мисля да е на 85см от пода, а изводите на мивката и пералнята на около 60см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет фев 20, 2025 8:20 pmdragonn2 написа:

Душа мисля да е на 85см от пода, а изводите на мивката и пералнята на около 60см.
Не те бива в мисленето и не става с "около". За мивката трябва да е според мивката и според смесителната батерия. За пералнята трябва да си сигурен над или под пералнята го искаш. Не се обиждай, за да "мислиш" трябва да отчиташ фактори, а ти даже не ги забелязваш
iliya_i - майстор
чет фев 20, 2025 8:20 pmdragonn2 написа:
viewtopic.php?f=22&t=18042
kozl - майстор
Най-добре си направи проект по оборудването, което ще вкараш в банята и тогава ще се изясни положението на изводите.
Канала за пералнята може да е на всякаква височина до височината на пералнята ако с маркуча от пералнята се оформи сифон или се ползва клапан.
Препоръчвам водата за пералнята да е през кранче, предвидено на удобно за спиране място. Поради липса на място, вече се ползват пералня и сушилня едно в-у друго и ако кранчето е зад пералнята и трябва да се спре #-o
dragonn2 - специалист
Прочетох темата
iliya_i написа:
viewtopic.php?f=22&t=18042
и мисля така да са тръбите:
Прикачен файл:
20250222_153804.jpg

Вчера прокопах канлаите в стената, днес ще ги лепя.
Това си е отделно предизвикателство :).

Тема "Как да заобиколя с тръбите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: