Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Планирам ремонт на банята ми, за което съм прикачил схема. Банята е в панелка.
От двете страни на шахтата с щранговете има две по-малки шахти по около 30см широки, които предполагам, че са оставени за вентилация (не съм наясно защо са 2?). През лявата шахта в момента минават тръбите за душа, а в дясната не минава нищо до колкото мога да видя през отвора оставен за вентилатора.

Иска ми се да сложа моноблока в засека до вратата с ширина 57 см. Проблем ли е каналната тръба ф110 да мине през дясната шахта, за да се свърже към щранга? В момента мивката и моноблокът са на стената с рамер 118, където са щранговете.

Прикачен файл

bathroom.png
bathroom.png (29.65 KиБ) Видяна 2139 пъти
chapara - майстор
Ами проблем е разбира се. През шахта не трябва да преминава никаква комуникация, ама никаква. Просто тябва да се спазват правила.
Като за начало ще кажа, че тези вентилационни отвори са Общи части на сградата. Остави си тоалетната на място. Може да преместиш мивката на лявата или насрещната стена. ВиК ато може да мине по пода, като канала мине през проходим подов сифон.
Какво ли ще стане ако някой от долу сложи бойлер на дърва и бодне кюнеца в едон от въздуховодите. Нагледал съм се на какви ли не простотии за 47години в бранша.
Mitashki_MM - специалист
Според мен на чинията не и е там мястото - с тия 57см (ако са преди изравнени стени и плочки може и на 55-54см да паднат). Изправен право пред нея няма да можеш да застанеш - рамото и лакътя ти ще се ударят в стената а като седнеш левият ти крак вечно ще е залепен за плочките. По-добре си премести мивката до вратата.
Ясно, така и предполагах за шахтата, ма викам нали за питане пари не се дават...

57-мте см ми се виждат още по-зле за мивката. Има разни мивки по 45см, но с тях банята има усет на студентско общежитие. Цялата идея да местя тоалетната е за да има място за хубава мивка и шкафче.

Както предложи chapara, ми се вижда най-добре като идея да преместя мивката на лявата стена, срещу душа и да ги разделя с параван - колко ще има ефект не се знае. Така остава повече място за по-голяма мивка, на цената на стесняване мястото за къпане. Другият плюс е, че мивката няма да прикрива ревизионният отвор за щранговете, което е проблем в момента.

Прикачен файл

bathroom2.png
bathroom2.png (29.83 KиБ) Видяна 2089 пъти
jekasus - майстор
Имам малко въпроси -
Понеже не съм виждал такава панелка,
Колко е дебела стената между кухнята и банята?
Стената,дето е вратата също?
Кухнята също по размери, може ли да се открадне оттам малко, съдомиална пречи.
При тези размери, първия вариант е добър, но зависи от тези въпроси, други варинти не стават...
Искаш хубава мивка, по хубав от 70 см тесен душ и удобна тоалетна...
Някъде жертви, някъде допълнителни разходи - без това не става.
По 6см са дебели (или тънки:) всичките стени около банята.
До колкото разбирам идеята ти е да се направи предстенна обшивка откъм кухнята и ф110 да се прекара по нея, заобикаляйки шахтата?
Не мисля, че мога да си позволя > 10 см стесняване на тази стена, защото плота, мивката и пералнята ще дойдат много навътре. До комина в ляво на другата стена плана ми е да сложа фурната, шкафче и хладилник, и трябва да издърпам всичко с тези сантиметри по стената за да може да се отваря фурната. Мога с няколко санта, но не 10.
chapara - майстор
Изчезнало ми е мнение в актвна за мен тема!
Модератор полтъргайст хулиганин е вършал.
То, по вампирско време, какво друго може да се случи, освен девица да ти оправи постелята.

Тема "Баня с 2 вентилационни шахти - откъде да мине каналът?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: