Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, имам един въпрос.

Имаме някакъв теч, който се появява от време на време и най вероятно е от централният щранг, който обаче е покрит с фаянс в банята.

Има ли някакъв начин, да се махнат/изкъртят плочките около него, без да се разрушават тези отстрани. Аз си мислех дали не може да се изрони фугата първо и после да се премахнат внимателно плочките, или пък да се срежат с флекс. Обаче не съм правил нещо такова досега, затова ако някой има опит, бих бил благодарен съвет?
https://ibb.co/4wXvxMZr
Последна промяна от Моряк на съб апр 19, 2025 7:58 am, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб апр 19, 2025 7:24 amМоряк написа:
... дали не може да се изрони фугата първо и после да се премахнат внимателно плочките...
Така се прави
MamaMy - майстор
Един къртач със широкото длето и след два часа няма да има една плочка останала в банята, а ти като си видиш тръбите сам ще се съгласиш, че подмяната е наложителна. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Впрочем, не съм съвсем наясно с апартаменско общите неща, но как ви тече от централен щранг? То не е ли в нещо като комин?
Последна промяна от n_a на съб апр 19, 2025 6:43 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
съб апр 19, 2025 6:16 pmn_a написа:
То не е ли в нещо като комин?
Не винаги. На много места тръбите за студената и топлата (ако има такава) вода са замазани в подовата плоча и тази на тавана.
:partyman:
съб апр 19, 2025 6:16 pmn_a написа:
Прочем, не съм съвсем наясно с апартаменско общите неща, но как ви тече от централен щранг? То не е ли в нещо като комин?
Ами, не е от нашите тръби, тъй като са сменяни и досега сме нямали проблеми, а освен това знам откъде минават. Това като тече се чува водата и избива на стената в кухнята. От съседите не е, защото апартамента е празен в момента. Остава да е отгоре, но това се случва вече 3 път (ако не се лъжа) и е през 3-4 месеца или повече. Виках човек с термокамера и той ми каза, че било около въпросният централен щранг.
Така че си мисля, че там е проблемът, въпреки че както казах избива водата в кухнята. Дели ги една стена с банята и си мисля, че отнякъде си е намерила път водата.
  chapara - майстор
... Много динамични промени в мненият🙄
И жилищете е в бля бля строителство. Колоната е изградена по бля бля начин преди бля време. Тръбите са от тио бля бля тип. Имат, нямат поставена топлоизолация?
Щото тези неща никой не ги знае и всеки стреля във въздуха, кой с халосни, кой с бля патрони. Трети си кРъкат винце и ич не ги е еня да стрелят.
Последна промяна от chapara на съб апр 19, 2025 7:06 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 19, 2025 6:47 pmМоряк написа:
... От съседите не е, защото апартамента е празен в момента...
Какво като е празен??
Термокамера как хваща теч?
Ако теч е в стена, няма как да се чува
Можете ли пооо-подробно, със скици, разположения на помещения, тръбите как минават?
Инттересен казус
jekasus - майстор
Направи една снимка на връзката на маншона на моноблока със фитинга на канала, там е 99.99% е вероятния проблем.
Няма и 10 лв за да се махне теча, а и няма да се кърти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 19, 2025 7:04 pmjekasus написа:
Направи една снимка на връзката на маншона на моноблока със фитинга на канала, там е 99.99% е вероятния проблем.
Няма и 10 лв за да се махне теча, а и няма да се кърти.
Също и на съседите отгоре

Тема "Махане на плочки в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: