• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
За първи път ще ми се наложи да сменям тоалетна чиния с долно оттичане. Всякакви коментари за последователност на работата, особености и всичко, което сметнете за необходимо ще ми е от полза.
Предварително благодаря.
Поздрави
freeqwerty - специалист
Първо развий прикрепващите болтове,които държат чинията за пода.Ако са ръждясали (което е много вероятно) те ще се скъсат.Вадиш си чинията и налагаш новата отгоре,след това с молив очертаваш по пода къде точно ще ти лежи чинията.Гуменото уплътнение не ти го препоръчвам(защото няма как да извадиш винта от пода,а и не ти трябва в последствие ръжди по чинията),ами ще си вземеш здрав полиуретанов силикон(една тубичка ти е достатъчна) например на Sika,черната е най-здрава. Нанасяш с пистолет за силикон , около един сантиметър вътрешно от очертанието и налагаш чинията отгоре.Ако ти избие отстрани силикон остави го да изсъхне поне 12 часа и можеш да го изрежеш с макетно ножче.Ще ти трябва и една тубичка бял санитарен силикон за,след като си изрязал (ако има такъв) излязъл отвън силикон.Нанасяш равномерно между пода и чинията и след това във съпунена вода си топваш пръста и оформяш фугата.А и не забравяй да не ползваш тоалетната поне 12 часа,което по принцип срока е 24 часа за най-сигурно.
chapara - майстор
Майкууууууу,а нещо за маншона,или само за силикона? :?
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:34 am, променено общо 1 път.
mitaka_vk - специалист
PLOCHKATABG написа:
mba2006 написа:
Здравейте,
За първи път ще ми се наложи да сменям тоалетна чиния с долно оттичане. Всякакви коментари за последователност на работата, особености и всичко, което сметнете за необходимо ще ми е от полза.
Предварително благодаря.
Поздрави
На никой не препоръчвам да си лепи чинията за пода, за това хората са създали винтове.
Относно маншона, няма какво да се сбърка, слагаш го първо на тръбата-на пода, мажеш чинията с веро за по лесно влизане в маншона и си я закрепваш с винтове.

Не разбрах, къде може да ти е проблема ?
Абе ако съвсем случайно преминават покрай и под мястото на тоалетната чиния разни там тръбопроводи дали би рискувал да дупчиш така смело? И още нещо що направо не се обосновеш на какво основание казваш в никакъв случай да не се лепи за пода... Да не би да те е страх да не се отлепят плочките?
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:34 am, променено общо 1 път.
mitaka_vk - специалист
Е и аз ти го казвам от опит доста по добър начин е залерването,защото там където имаш тоалетна чиния винаги имаш и по още няколко тръби околовръст. И пробивайки ефекта на захранен водопровод е доста интересен, за някое малко сифонче пък е почти задължително, нали се зауства в същия вертикален щранг. В момента има достатъчно лепила и силикони за да се дава такова крайно изказване.
solo5 - майстор
в повечето апартаменти теракота се лепи върху замазка поне 4-5cm
като се сметне и лепилото 2cm и плочките около 0.8cm и няма никакъв проблем да се пробие около 6-7 cm
(а и планката за закрепване е около 3mm)
BAlexandrov - специалист
Трябва да се внимава какво лепило - препоръчайте конкретен модел на човека, защото аз ползвах PL500, което уж изсъхна а на третия ден при миене на тоалетната забелязах че се набръчка, а на следващия се отлепи!
Тогава така се ядосах че му сложих 4 болта и лепило за плочки :lol: Само с болтовете не става, защото ми бяха леко криви плочките и не ляга добре, а гумено нямаше в комплекта. Сега е бетон, буквално :lol: Дано не се чупи :-D
PLOCHKATABG - специалист
[quote
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на тоалетна чиния с долно оттичане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: